Haziranda caz başkadır... Akbank Sanat Caz Günleri 7-27 Haziran arasında dünyaca ünlü isimlerin katılacağı 5 konser ve 3 workshop gerçekleştirecek.

Haziranda caz başkadır... Akbank Sanat Caz Günleri 7-27 Haziran arasında dünyaca ünlü isimlerin katılacağı 5 konser ve 3 workshop gerçekleştirecek.

Dinlediğiniz müzik Kyle Eastwood`un 2009 tarihli metropolitan isimli albümünden alınan albümle aynı isimli çalışmasıdır.


Akbank Sanat`ta Haziranda caz başkadır... Sezon boyunca her ay müziğin farklı renklerinde bir çok etkinlik düzenleyen Akbank Sanat Haziran ayında caz günlerine hazırlanıyor. 7-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleştireceği konserlerde dünya cazının önde gelen isimlerini ağırlayacağı konser ve workshoplara imza atacak olan Akbank Sanat yaz aylarının cazla dolu dolu günlerle geçmesine büyük katkıda bulunacak.

Hayatın bütün renklerine açık olan caz, 7-27 Haziran arasında izleyicisiyle buluşacak.

Türk caz müziğine, özellikle genç caz müzisyenlerine özel jest yaparak geçen yılın JAmZZ yarışmasının kazanan isimleri ve cazın genç yetenekleri Utku Akyol, Nilay Tezsay, Bengisu Önal, Ali Tolga Demirtaş, Efe Oğur ve Volkan Topakoğlu’nun yer alacağı “Genç Yetenekler Konseri"yle başlayacak olan Akbank Sanat Caz Günleri, dünyaca ünlü İsveçli beş müzisyenden oluşan Oddjob’ın konseriyle devam edecek. 2010 yılında “Parliamentary Jazz Musician of the Year” ödülünü alan usta saksofoncu Mark Lockheart’ın birbirinden yetenekli müzisyenlerle birlikte yer aldığı Mark Lockheart`s In Deep’in ardından, çıkardığı beş albümle birçok ödül kazanan, Avrupa cazının en önemli yeteneklerinden biri olarak nitelendirilen Alman caz sanatçısı Michael Wollny, grubu Michael Wollny`s [em] ile sahne alacak. Caz Günleri, sadece ünlü sinema sanatçısı Clint Eastwood’un oğlu olarak değil, kendi yolunu çizmiş bir kontrbasçı ve besteci olarak tanınan Kyle Eastwood ve grubunun konseriyle son bulacak.

Akbank Sanat Caz Günleri konser ve workshop takvimi aşağıdadır.


07 Haziran 2012, Perşembe: "Genç Yetenekler Konseri"

Caz Günleri "Genç Yetenekler Konseri"yle başlıyor. Geçen yılın 21. Akbank Caz Festivali Jamzz Genç Yetenekler Yarışması`nda "En İyi Yorum Ödülü"nü alan Utku Akyol, 2009`da Amerika’da düzenlenen Grand Valley State University International Trumpet Competition’da birinci oldu. Mansiyon ödülü kazanan Nilay Tezsay, 2008’de Malta`da katıldığı 5. Golden Cross Singing Festival`da Grand Prix kazandı. 2009’da Pulawy Jazz Workshop`a gitmeye hak kazandı. Mansiyon ödülü kazanan Bengisu Önal, 2009 ve 2011 KASDAV ve HEV Liselerarası Müzik Yarışmaları’nda "En İyi Solist" ödüllerini kazandı, 2010’da Berklee College of Music Yaz Okulu’nda eğitim gördü. Mansiyon Ödülü alan Efe Oğur, 2002 yılında farklı tarzlardaki müzik gruplarında davul çalmaya başladı. Son 2 yıldır profesyonel olarak müzik çalışmalarına devam etmektedir. Finalist Ali Tolga Demirtaş, 2007 yılından beri CODARTS Rotterdam Konservatuvarı`nda eğitim aldı, Aydın Esen ile çalışmalarına devam etti. 2011 Ankara Caz Festivali’nde Erdinç Aktuğ Project`te besteci ve piyanist olarak görev aldı, Yıldız İbrahimova’ya eşlik etti.

Nilay Tezsay, Bengisu Önal vokal, Utku Akyol trompet, Ali Tolga Demirtaş piyano, Volkan Topakoğlu kontrbas, Efe Oğur davul.

Konserin saati: 20:00, Bilet: Tam: 20 KL., Öğrenci: 10 TL.


12 Haziran 2012, Salı: "Oddjob"

Oddjob, İskandinavyalı müzisyenlerin son senelerde caz dünyasında neden çok önemli rol oynadıklarına dair yetkin ve güzel bir örnek. Oddjob tekrar popüler olan yetmişlerin jazz-rock müziğinin güzel örneklerini verse de, tamamen kendilerine has yaklaşımları var. Oddjob, tesadüf eseri oluşan bir proje oldu. İsveç’in en yetkin müzisyenlerinden 5 stüdyo müzisyeni ve caz hayranının bir araya gelmesiyle oluşan grup, kendilerini soul müzik starı Eric Gadd’le turnede buldu. Trompetçi Goran Kajfe?, Sting, Eagle-Eye Cherry, Janet Jackson ve Cardigans gibi starlarla çaldı. Afro-Amerikan caz müziğini elektronik müzikle birleştiren soul-caz grubu Blacknuss ile büyük bir sansasyon yarattı.Saksofoncu Per "Ruskträsk" Johansson, Roy Hargrove, Fred Wesley, Randy Brecker ve Nils Landgren gibi dev isimlerle çalıştı. Kajfe? ile birlikte, The Flesh Quartet, Blacknuss ve Sting’e eşlik etti. Basçı Peter Forss, Sophie Zelmani ve Rebecca Törnqvist’le, davulcu Janne Robertson ise aralarında Mauro Scocco, Titiyo ve Lisa Nilsson’un bulunduğu ünlü İskandinavyalı müzisyenlerle çaldı.

Goran Kajfes trompet, Per "Rusktrask" Johansson saksofon, Daniel Karlsson tuşlu çalgılar, Peter Forss kontrbas, Janne Robertson davul.

Konserin saati: 20:00, Bilet: 20 TL., Öğrenci: 10 TL.

Oddjob konseri aynı gün saat 16:00`da workshop düzenleyerek, deneyimlerini müzikseverlerle paylaşacak ve soruları yanıtlayacak.

Workshop`a katılım ücretsizdir.


14 Haziran 2012, Perşembe: Mark Lockheart`s in Deep

Manchester Evening News`un "Gelecek nesiller ‘In Deep’e İngiliz cazının ikinci altın çağının en önemli kaydı olarak bakabilir." dediği 2010 "Parliamentary Jazz Musician of the Year" ödülüne sahip saksofoncu ve besteci Mark Lockheart, star müzisyenlerden oluşan grubuyla township, drum & bass, minimalizm ve klasik caz etkileşimli bir müzik icra ediyor. Doksanlarda kurduğu Perfect Houseplants ile altı saygın albüme imza atan sanatçı, Andrew Manze, Orlando Consort, Pamela Thorby gibi müzisyenlerle işbirliği yaptı. Doksanların ortalarında June Tabor, Billy Jenkins, Stereolab, Jah Wobble, Robert Wyatt, Prefab Sprout, Don Um Romao, Thomas Dolby, Anja Garbarek ve Radiohead gibi ünlü sanatçı ve gruplarla çalıştı. 1997 yılında Mark the Scratch Band isimli grubuyla Peter Whittingham Award’a layık görüldü. 1998’de yayımlanan "Through Rose-Coloured Glasses" albümü Time Out tarafından 1998’in en iyi on albümünden biri olarak gösterildi. 2003’te Mark Seb Rochford’un Polar Bear adlı grubuna katıldı ve bu grupla 4 adet çığır açıcı albüm kaydedip Avrupa turnesine çıktı. Grubun son albümü, Jazzwise`ın "Dünyayı Sarsan 100 Albüm" listesinde yer aldı.

Mark Lockheart saksofon, Chris Batchelor trompet, Huw Warren piyano, Jasper Hoiby kontrbas, Dave Smith davul.

Konserin saati: 12:00, Bilet: Tam: 20:00 TL., Öğrenci: 10 TL.

Konser günü saat 12:00`de Mark Lockheart`ın katılacağı bir workshop düzenlenecektir. Sanatçı workshop`ta saksofon üzerine soruları yanıtlayıp, genç müzisyenlere deneyimlerini aktaracak.

Workshop`a katılım ücretsizdir.


20 Haziran 2012, Çarşamba: Michael Wollny`s [em]

Son yıllarda, caz çağdaş müzikle birleşerek türler ötesi bir müziğe dönüşmektedir. 2005’teki ilk kaydından bu yana Michael Wollny ve grubu [em], bu dönüşümün Almanya’daki en önemli kanıtıdır. Die Zeit tarafından "dünyanın en heyecan verici piyanolu üçlüsü" olarak tanımlanan [em], Almanya’nın en yaratıcı piyanistlerinden Michael Wollny, kontrbasçı Eva Kruse ve baterist Eric Schaefer’den oluşmaktadır. Son yıllarda caz basınının en çok yer verdiği müzisyenlerden biri olan Wollny, The Financial Times Deutschland tarafından "Alman cazının kuyruklu yıldızlarından biri" olarak tanımlanmıştır. [em]’in müziği ilhamını sadece caz geleneğinden değil, aynı zamanda Stravinski’den Kurtag’a, Avrupa müziğinden; romantik dönem şairlerinin karanlık sembolizminden ve 21. yüzyıl drum & bass müziğinden almaktadır.

Michael Wollny piyano, Eva Krause kontrbas, Eric Schaefer davul.

Konserin saati: 20:00, Bilet: Tam: 20 TL., Öğrenci: 10 TL.

Konser günü saat 16:00`de Michael Wollyn`nin grubuyla birlikte katılacağı bir workshop düzenlenecektir. Sanatçı workshop`ta saksofon üzerine soruları yanıtlayıp, genç müzisyenlere deneyimlerini aktaracak.

Workshop`a katılım ücretsizdir.


21 Haziran 20212, Perşembe: Kyle Eastwood Band

Kyle Eastwood, ünlü aktör Clint Eastwood’un en büyük oğlu olup, Carmel (Californiya) doğumludur. Çocukken plaklardan Duke Ellington, Count Basie ve Miles Davis gibi ustaları dinledi. Babası düzenli olarak ailesini Monterey Caz Festivali’ne götürürdü. Kontrbas çalma zevkini de ona babası aşılamıştı. Candid Records’la 2004’te sözleşme imzaladıktan sonra, Kyle büyük bir dünya turnesine çıktı. 2010-11 sezonunda 17 değişik ülkede, Olympia (Paris), Jazz in Marciac (Fransa), Monterey Jazz Festival (California), Jurasum Festival (Güney Kore), Blue Note (Tokyo ve New York), Kampnagel (Hamburg) ve Ronnie Scott’s (Londra) gibi önemli salon ve festivallerde çaldı. Müziği swing, groove ve funk tonları içeren Eastwood, "Müziğimin kökeni caz da olsa, değişik çeşniler katmayı seviyorum" demiştir. Sanatçının son albümü 2009 yılında Paris’te kaydedildi ve bu kayıtta kendisine Manu Katché (davul), Till Brönner (trompet), Camille (vokal), Graham Blevins (saksofon), Andrew McCormack (piyano) gibi önemli sanatçılar eşlik etti.

Kyle Eastwood kontrbas, Quentin Collins trompet, Graeme Blevins saksofon, Grant Windsor piyano, Martyn Kaine davul.

Konserin saati: 20:00, Bilet: Tam: 20 TL., Öğrenci: 10 TL.

Konser günü saat 14:00`de sanatçı Kyle Eastwood`un katılacağı bir workshop düzenlenecektir. Sanatçı workshop`ta, bas ve kontrbasla ilgili deneyimlerini genç müzisyenlerle paylaşacak, kendisine yöneltilen soruları yanıtlayacak.

Workshop`a katılım ücretsizdir.

Cazkolik.com / 30 Mayıs 2012, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.