Dokuzuncusu düzenlenecek Bach Günleri, St. Antuan Kilisesi ve Garaj İstanbul`da gerçekleşecek.

Dokuzuncusu düzenlenecek Bach Günleri, St. Antuan Kilisesi ve Garaj İstanbul`da gerçekleşecek.

Dinlediğiniz müzik Bach`ın bugüne değin belki de binlerce kez seslendirilmiş olan Goldberg Variation`larının Bach uzmanlarınca en dikkate değer olarından biri kabul edilen büyük klavsenist Gustav Leonhardt`ın 1953 yılında kaydettiği ünlü albümünün açılışında yer alan Aria`dır.


Bach İstanbul`da!

9. İstanbul Bach Günleri başlıyor...

8 Eylül tarihinde European Union Baroque Orchestra’nın Beyoğlu’nun en görkemli yapılarından biri olan St. Antuan Kilisesi’nde vereceği konserle başlıyor! Dünyaca ünlü klavsenci Lars Ulrik Mortensen’in yönetimindeki European Union Baroque Orchestra’nın 9 Eylül’de, Santa Maria Kilisesi’nde vereceği ikinci konserin ardından, dünyaca ünlü çello virtüözlerinden Jiri Barta, ilk defa bu sene “Bach Günleri” kapsamında sahne alacak. 17 ve 18 Eylül tarihlerinde St. Antuan Kilisesi’nde vereceği resitallerde Jiri Barta, iki ayrı günde iki ayrı programla dinleyici karşısında olacak ve bütün çello süitlerini çalacak.

The Daily Telegraph gazetesinin performansını “Klavsen gizlendiği yerden çıkıyor… Muhteşem!” sözleriyle anlattığı, genç yaşına rağmen kariyerine bir çok başarı sığdırmış olan Mahan Esfahani, 21 Eylül akşamı St. Antuan Kilisesi’nde Bach’ın “Goldberg Varyasyonları”nı yorumlayacak.

16 Eylül`de Garajistanbul’da verecekleri konserde, dünyanın önde gelen perküsyoncularından Pete Lockett ve çalışmalarıyla yurtdışında da büyük takdir toplayan Erdem Helvacıoğlu, birlikte kaydettikleri yeni albümlerinden eserleri “Bach Günleri” seyircisi için bu sefer sahnede yorumlayacaklar. Bilgisayar ortamında işlenmiş perküsyon tınıları ve canlı elektronik sesler ile bezenecek konserde Lockett özel perküsyon setini çalarken, Helvacıoğlu Barok dönemi müzik aletlerinden "viola da gamba"nın kendisi için Los Angeles`de tasarlanmış modern versiyonunu çalacak.

Festivalin kapanışı ise “ustaların ustası” olarak tanımlanan, Bach müziğinin en büyük ismi Gustav Leonhardt’ın 23 Eylül’de St. Antuan Kilisesi’nde gerçekleştireceği görkemli konserle yapılacak.


Konser Takvimi

European Union Barok Orkestrası, 8 Eylül 2011 Perşembe, 20:30, St.Antuan Kilisesi
European Union Barok Orkestrası, 9 Eylül 2011 Cuma, 20:30, Santa Maria Kilisesi

"Bachtronica" / Erdem Helvacıoğlu, 16 Eylül 2011 Cuma, 20:30, Garaj İstanbul

Jiri Barta / J.S.Bach Çillo Süitleri, 17 ve 18 Eylül 2011 Cumartesi-Pazar, 20:30, St.Antuan Kilisesi

Mahan Esfahani (Klavsen), 21 Eylül 2011 Çarşamba, 20:30, Goldberg Varyasyonları

Gustav Leonhardt (Klavsen), 23 Eylül 2011 Cuma, 20:30, St.Antuan Kilisesi

Biletler Biletix`te satılmaktadır.


Gustav Leonhardt kimdir?

Bugün tam 83 yaşında olan büyük bir müzisyen, klavsenist, şef, müzikolojist, eğitimci ve editör olan Gustav Leonhardt klavsen ailesinden olan harpsicord, org, klaviorganum (harpsicord ile org karışımı bir enstrüman), klavicord ve fortepiano gibi barok dönem enstrümanlarına olan uzmanlığıyla tanınıyor.

İlk kayıtlarını ellili yıllarda Bach`ın Goldberg Variation`ları üzerine yapan büyük müzisyen rönesans, barok dönem ve takip eden klasik periyodların pek çok orkestra, operatik, koral, solo ve oda müziği eserlerini sayısız defa kaydetmiştir.

Cazkolik.com / 31 Ağustos 2011, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.