Cazdan klasiğe, şiirden tiyatroya, modern danstan etnik müziklere yeni bir İş Sanat sezonu başlıyor

Cazdan klasiğe, şiirden tiyatroya, modern danstan etnik müziklere yeni bir İş Sanat sezonu başlıyor

 

İstanbulun seçkin konser salonu İş Sanat dün akşam yeni sezonda neler izleyeceğimizi, hangi konserlere gideceğimizi tanıtan kapsamlı basın toplantısını gerçekleştirdi. Zengin kültürel içerikleriyle şehri uluslararası buluşma noktasına dönüştüren İş Sanat yeni sezonu 2 Kasım akşamı şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası geleneksel konseriyle açacak. Biletlerin 17 Ekim günü satışa çıkacağı etkinlikleri sanatseverler her zaman olduğu gibi tıklım tıklım dolduracaklarına eminiz.

 

Filiz Ova; Yeni sezon için sabırsızlanıyoruz

 

 

İş Sanat konser salonunun sanat yönetmeni Filiz Ova konuşmasında geride kalan onaltı yılda dünyaca ünlü yabancı sanatçı ve orkestralar ile birbirinden değerli yerli sanatçıları 1200’ü aşkın etkinlikte İstanbullu sanatseverlerle buluşturduklarını ifade ederek, “Bu sezonda da yerli ve yabancı sanatçıları İş Sanat sahnesinde özgün projelerle ağırlayacağımız etkinlikler planladık. Ülkemizin değerli toplulukları, müzik dünyasının yakından takip ettiği yıldız isimlerle birlikte sahnemizde olacak. İzleyicilerimizin artan ilgisi bizlere, her sene daha iyisini yapmak için motivasyon sağlıyor. 17. sezonda da İş Sanat’ın alışılan kalitesine uygun, her zevke hitap eden renkli bir programla sanatseverlerin hafızalarından silinmeyecek etkinliklere ev sahipliği yapacağız. Yine “yıl boyu sanat, yıl boyu festival” diyeceğimiz yeni sezonumuzu sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

 

Caz konserlerinde açıklanan isimlere yenilerinin eklenecek

 

 

İş Sanat, İstanbullu cazkoliklerin kaçırmak istemeyeceği konserle caz dünyasının önemli isimlerini sahnesinde ağırlamaya devam ediyor. Caz sahnelerinin en iyilerinden sekiz ismin; alto saksafonist Miguel Zenón, tenor saksafonist David Sánchez, vibrafonist Warren Wolf, trompetçi Sean Jones, trombonist Robin Eubanks, piyanist Edward Simon, basçı Matt Penman ve davulcu Obed Calvaire’in 2004 yılında San Francisco’da bir araya gelerek kurduğu SF Jazz Collective, Miles Davis bestelerinden oluşan bir repertuvarla 7 Kasım, Pazartesi akşamı İstanbullu cazseverlerle buluşacak.

 

 

Günümüzün en başarılı latin caz piyanistlerinden Gonzalo Rubalcaba’nın 17 Mart, Cuma akşamı Charlie Haden anısına vereceği konser hiç kuşkusuz sezonun unutulmazları arasındaki yerini alacak.

 

İş Sanat sahnesinde izleyeceğimiz bir diğer caz sanatçısı son albümü "Let`s Get Lost" ile büyük çıkış yaşayan, sıradışı yumuşaklıkta sesiyle yeni nesil kadın caz şarkıcıları arasında özel yeri şimdiden parselleyen Cyrlle Aimee olacak.

 

Bu sezon İş Sanat`ta izleyeceğimiz bir diğer caz şarkıcısı da Frank Sinatra projesiyle izleyeceğimiz Michael Feinstein olacak.

 

Dünya müziği serisinin ilk konuğu Flamenko’nun yaşayan efsanesi: Paco Peña

 

İsmi dünya sınırlarını aşan usta Flamenko gitaristi Paco Peña, İspanyol şair Federico Garcia Lorca’nın ölümünün 80. yılı anısına hazırladığı “Patrias” gösterisi ile 15 Aralık, Perşembe akşamı İş Sanat sahnesine bir kez daha konuk olacak.

 

 

Tanıtım kokteylinden; (soldan sağa) Darrell Green (bu akşam Akbank Caz Festivali`nde Charanee Wade`in davulcusu olarak sahne alacak), Ozan Musluoğlu, Feridun Ertaşkan ve Zuhal Focan (Fotoğraf: Sedat Antay)

 

Sevgililer gününde nefes kesecek bir modern dans gösterisi

 

Modern dansın yaratıcı ve heyecan verici topluluklarından Larry Keigwind and Company, 14 Şubat, Salı akşamı sıra dışı bir sevgililer günü geçirmek isteyenler ve modern dans meraklıları için büyüleyici bir performansla ilk kez İş Sanat sahnesinde olacak.

 

 

İş Sanat ekibi birarada (Fotoğraf: Sedat Antay)

 

Tuluğ Tırpan`dan özel proje

 

Caz piyanisti ve besteci Tuluğ Tırpan’ın müzik direktörlüğünde geçtiğimiz yıl gerçekleşen Türk Rock Antolojisi’nin ikincisi bu kez Özkan Uğur, Doğan Duru, Pamela Spence, Mert Fırat, Seyyal Taner gibi sürpriz isimleri bir araya getirecek. Tiyatrocu Serhat Mustafa Kılıç’ın anlatımıyla renklenecek gece, 17 Ocak, Salı akşamı Türkiye’deki rock tarihinin geçtiği aşamaları özel performanslarla izleyicilere sunacak.

 

Sözcüklerin ve notaların buluştuğu şiir ve hikâye dinletileri

 

Yıllardır büyük ilgiyle takip edilen, müzikle edebiyatın iç içe geçtiği dinleti serisi yepyeni düzenlemeler ile 17. sezonda da sürecek. Seri 14 Kasım Pazartesi, İstanbul şairi, Garip akımının öncüsü Orhan Veli’nin şiirleri ile başlayacak. 12 Aralık, Pazartesi akşamı modern Türk şiirinin önde gelen isimlerinden Behçet Necatigil doğumunun 100. yılında en sevilen dizelerinden oluşan yepyeni bir dinletiyle anılacak. İstanbullu edebiyat tutkunlarının heyecanla beklediği Nazım Hikmet Memleketimden İnsan Manzaraları şiir dinletisi 16 Ocak, Pazartesi akşamı seyirciyle buluşacak. Bir şubat klasiği haline gelen ve usta şairlerin eserlerinden seçilen Aşk Şiirleri 6 Şubat, Pazartesi akşamı İş Sanat’ta yankılanacak. Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının usta kalemlerinden Haldun Taner’in en sevilen öyküleri 13 Mart, Pazartesi akşamı radyo tiyatrosunu andıran bir sahne düzeninde seslendirilecek. Serinin son etkinliği ise 10 Nisan, Pazartesi akşamı Cemal Süreya’nın kaleminden dökülen şiirler olacak.

 

Genç sanatçılar Millî Reasürans’ta parlamaya devam edecek

 

Genç müzisyenlerin yoğun ilgileri sonucunda İş Sanat çatısı altında, bu sezon yine on iki parlayan yıldızın konseri Millî Reasürans’ta gerçekleştirilecek. Yeni sezonun Parlayan Yıldızlar’ı kasım ayında açıklanacak. Parlayan Yıldızlar serisinin en parlak yıldızına, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Soylu Ailesi tarafından Meriç Soylu ödülü verilecek. Genç yaşta kaybettiğimiz İş Sanat Yönetmeni Meriç Soylu’nun anısına verilen ödülün sahibi, sezon boyunca Parlayan Yıldızlar konserinde sahne alacak müzisyenler arasından seçilecek.

 

Cazkolik.com / 12 Ekim 2016, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.