Şaşırtıcı geliyor değil mi? Pop ikonu Kylie artık 50 yaşında!

Şaşırtıcı geliyor değil mi? Pop ikonu Kylie artık 50 yaşında!

Pop kariyerinde 30 yılı geride bırakan disko perisi Kylie Minogue, 28 Mayıs 2018 itibarıyla artık 50`lik bir pop hatunu. "Kylie artık 50, bu kadar yaşamamalıydım", diyorum kendime. İlk çıkışını hatırlıyorum mesela. İlk 45`liği olan ve orijinalinde 60`ların bir Little Eva hiti olduğunu o dönem pop tarihini iyi bilen müzik gurusu annemden öğrendiğim "The Locomotion" şarkısının videosunu hatırlıyorum. Şarkıya da bayılıyordum, kırmızılı elbisesine ve enerjisine de. Hala bayılıyorum.


Bir pop fenomeni doğuyor


1987 yılında "I should be so lucky" ile ortalığı kasıp kavurduğu zaman bizim ekranda Ömer Karacan sallana sallana anlatıyordu "Bir pop fenomeni doğuyor", diyerek. Nitekim 80`ler boyunca onu bir hit makinesine çeviren Stock, Aitken, Waterman prodüksiyon takımının şarkıları çok güzel şarkılardı. O nakaratları kolayca dile dolanan hitlerin, naif sözleri ve çok güzel melodileri vardı hep... Kylie hızla bir pop şöhreti oluyordu.



Elbette 90`larda bir indie prensesine dönüşen Kylie`mizin baş yapıtı "Confide In Me" dönemini sevmeyen olamaz ya da Nick Cave ile düeti “Where the Wild Roses” şarkısı ve nefis video klibini. Ne var ki 80’ler süper starı Paula Abdul imzalı şarkısı "Spinning Around" ile yeniden çıkış yakaladığı ve o kısacık altın renkli şortuyla çektiği videosu ile de çok konuşulduğu dönem yeniden parladı Kylie. Üstelik ardı ardına dans hitleri çıkardığı albümü "Light Years" tam bir dönüm noktası oluyordu kariyeri için.


İkibinlerin Bridget Bardot`su


Peşi sıra 2001 yılında "Fever" albümüyle, Kylie 80`lerdeki dev şöhretinin ikinci baharına geçiyordu. "Can`t Get You Out Of My Head" ile kariyerinin en çok satan şarkısını çıkarıp da 10 milyondan fazla satınca tüm dünyada Kylie`yi tutabilene aşkolsun. Ama o ayartıcı şarkı söyleyişi ve albüm fotoğraf çekimleri için Brigitte Bardot imajına büründüğü "Body Language" albümünün synth pop havasını ben yine tek geçerim. İngiltere 1 numarası "Slow" şarkısı bana kalırsa tüm zamanların en kışkırtıcı synth pop şarkısıdır. Barselona`da gökdelenin tepesinde çektiği seksi videosunun orijinalliği de apayrı.



Ama öyle ya da böyle zaman geçiyor ve pop müzik yaş konusunda acımasız. Öyle ki son olarak "Kiss Me Once" albümünü tüm prodüksiyonunu üstlenen Sia bile kurtaramadı. Oysa ki albüm yine çok iyi şarkılarla doluydu. Gerçi “Kiss Me Once” turnesi büyük ilgi gördü ama hayranları da Kylie de yaş almayı sürdürüyor ve pop dünyası yaş alınca acımasız oluyor. Avustralya Müzik Endüstrisi (ARIA) kayıtlarına göre tüm zamanların en çok satan Avustralyalı şarkıcısı Kylie her şekilde İngiltere`de de pop tarihinin en büyük kadın yıldızlarından biri.


2018... ve Kylie artık 50!


Velhasıl geldik 50 yaşında Kylie`mize ve 2018 yılına. Bu sene karşımıza son dönemlerde 2000`li pop yıldızlarının modasına uyarak country pop dokunuşlu bir albümle çıkan Kylie, belki de daha önce en son 2002 yılında listelerini ziyaret ettiği Amerikalılar da onu daha çok sevsin istiyor.


"Fever" albümü döneminde hem efsane şarkısı "Can`t Get You Out Of My Head" ile hem de "En İyi Dans Şarkısı" Grammy Ödülünü kapan parçası "Come Into My Life" ile Madonna`nın izinden gökkuşağı hayranlarını genişleten Kylie, İngiltere`de, Avustralya`da ve tüm Avrupa`da parlayan yıldızını bir kere daha hem de bu kez country havasıyla altın suyuna batırıyor.


Kylie 14. albümünün ilk müjdesini "Dancing" şarkısıyla verirken de "Dolly Parton`ı dans pistlerinde düşünün", diyerek albümünü tarif etmiş ve yine de bir dans pop tadı yakalayabileceğimizin ipuçlarını vermişti.



Nashville`de kaydettiği albüm "Golden" disko prensesi Kylie`yi tam bir country fıstığı yapıyor. Hatta albümde Taylor Swift`le çalışan Liz Rose ve Nathan Chapman imzaları var. Aslında Kylie şu aralarda country sularında yüzen ilk isim değil. Uzun zamandır pop dünyasında ve dans dünyasında country ögeleri var. Avicii`nin elektronik hiti "Wake Me Up" gibi birçok dans şarkısından tutun da Miley Cyrus, Justin Timberlake gibi pop yıldızlarının country pop işlerine kadar bir country modası esiyor.


Açıkçası Kylie`nin albümünde bir Kylie sevdalısı olarak en büyük favorim "Every Little Part Of Me". Şarkı hem hüzünlü hem aşk dolu. Kylie`den beklediğimiz dans pisti şarkısı havası bir tek onda var. Elbette çıkış parçası "Dancing" şarkısının da yine Kylie dans pop havasına en yakın şarkılardan olduğu söylenebilir ama albüm her zaman bildiğimiz bir Kylie albümü değil.


2016 yılında evlenme planları yaptığı sevgilisinin ihanetiyle dağılan Kylie eğlenmek istiyor belki de... Hem hiç değilse bir ayrılık albümüyle hüzne de gömülmüyor. Dans ediyor, şarkı söylüyor. İyi ki var. İyi ki doğmuş. Unvanı "Pop Prensesi" ve Kylie 50`sinde de altın gibi ışıl ışıl parlayan bir pop prensesi. Son verdiği Billboard röportajında Kylie kendi sözleri ile; "Neşe, hüzün ya da yalnızlık; şarkılardaki o hislere şarkı söylediğimde inandığımı biliyorum", diyor. Hepimiz biliyoruz 50`sinde de parlıyor.


Cenk Erdem


Cazkolik.com / 28 Mayıs 2018, Pazartesi


BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cenk Erdem

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.