Akbank Sanat Gitar Günleri`ne yerli ve yabancı ustalar geliyor

Akbank Sanat Gitar Günleri`ne yerli ve yabancı ustalar geliyor

Müzik sezonlarının tüm yıl boyunca en çalışkan ve en yaratıcı merkezlerinin başında gelen Beyoğlu Akbank Sanat Merkezi yeni yılı gitar günleri konserleriyle karşılayacak. Bu haberin yayına girdiği tarihe göre hemen yarın ilk konseri gerçekleşecek Akbank Sanat Gitar Günleri`nin llk konukları perdesiz gitarın usta ismi Cenk Erdoğan ile Türk asıllı İsveçli caz davulcusu ve perküsyonist Mehmet İkiz`in konseri olacak. Bu konser için uzun zamandır hazırlandıklarını bildiğimiz bu iki harika müzisyenin konserini mutlaka izlemenizi öneririz. Hemen yarın bu ilk konser olduğu için girişi hemen onlarla yaptık ama şimdi gelin Akbank Sanat Gitar Günleri`nin genel konser takvimine birlikte bakalım.

 

Akbank Sanat Gitar Günleri`nin ikinci konseri Türkiye hayranı ve klasik gitara yeni bir soluk katan dünyaca ünlü İtalyan asılı besteci ve yorumcu Carlo Domeniconi’nin 12 Ocak 2016, Salı günü vereceği konser ile devam edecek. Etkinlik kapsamında Güney Amerikalı gitarist Quique Sinesi, 14 Ocak 2016, Perşembe günü; dünyaca ünlü Macar gitarist ve besteci Ferenc Snetberger, 20 Ocak 2016, Çarşamba günü; müziğinin yanı sıra etkileyici sahne performansı ile izleyenleri adeta büyüleyen ünlü gitarist ve besteci Marek Pasieczny, 28 Ocak 2016, Perşembe günü müzik tutkunlarıyla buluşacak. Akbank Sanat Gitar Günleri, Fransız besteci ve gitarist Jean-Baptiste Hardy’nin 30 Ocak 2016, Cumartesi günü gerçekleştireceği konserle sona erecek.

 


 

Akbank Sanat Gitar Günleri Cenk Erdoğan ve Mehmet İkiz`le başlıyor

 

 

Akbank Sanat Gitar Günleri, perdesiz gitarın usta isimlerinden Cenk Erdoğan ve Avrupa`nın en tutkulu caz davulcuları arasında yer alan Mehmet İkiz ile başlıyor. Geçtiğimiz yıl Kara Kutu adını taşıyan üçüncü albümünü çıkaran ünlü gitarist Cenk Erdoğan ve Jacob Karlzon, Nils Landgren, Lars Danielsson, Caecilie Norby gibi İsveç ve Avrupa cazının en önemli isimleriyle dünyanın en önemli festivallerinde aynı sahneyi paylaşan Mehmet İkiz, 7 Ocak 2016, Perşembe günü Akbank Sanat’ta müzikseverlerle buluşacak. İkili konserde son projeleri Lahza’da yer alan eserlerini seslendirecek.

 

Etkinlik: Cenk Erdoğan Mehmet İkiz
Tarih: 07 Ocak 2016, Perşembe
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat, Beyoğlu
Bilet: Tam 20 TL. / Öğrenci 10 TL.

 


 

Türk müziği hayranı İtalyan gitar ustası Carlo Domeniconi Akbank Sanat Gitar Günleri`nde

 

 

Klasik gitara yeni bir soluk katan dünyaca ünlü İtalyan asılı besteci ve yorumcu Carlo Domeniconi, Akbank Sanat Gitar Günleri’nde sahne alıyor. Türkiye hayranı olan ve 1977-1980 yılları arasında İstanbul Devlet Konservatuvarı`nda öğretmenlik yapan Carlo Domeniconi, 12 Ocak 2016, Salı günü Akbank Sanat’ta gerçekleştireceği konserde en önemli besteleri arasında yer alan 1985 yılında klasik gitarda alışılmış uslupların dışına çıkarak Anadolu erenlerinden Seyit Ali’nin hayatına atıfta bulunarak bestelediği, Türk müziğinden de esintiler taşıyan "Koyunbaba"yı da seslendirecek.

 

Etkinlik: Carlo Domeniconi
Tarih: 12 Ocak 2016, Salı
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat
Bilet: Tam 20 TL. / Öğrenci 10 TL.

 


 

Akbank Sanat Gitar Günleri`nde flamenko rüzgarı

 

 

Güney Amerikalı gitarist Quique Sinesi, 14 Ocak 2016, Perşembe günü Akbank Sanat Gitar Günleri’nde müzikseverlerle buluşacak. Ünlü gitarist konserde tangoda flamenkoya, folklorik melodilerden klasik müzik ve dünya müziğine kadar uzanan zengin bir repertuar seslendirecek.



Etkinlik: Quique Sinesi
Tarih: 14 Ocak 2016, Perşembe
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat
Bilet: Tam 20 TL. / Öğrenci 10 TL.

 


 

Macar gitarist Ferenc Snetberger`den türler arası ve türler ötesi bir yolculuk

 

 

Dünyaca ünlü Macar gitarist ve besteci Ferenc Snetberger, Akbank Sanat Gitar Günleri kapsamında vereceği konser ile müzikseverleri türler ötesi bir yolculuğa çıkaracak. Ünlü gitarist 20 Ocak 2016, Çarşamba günü gerçekleştireceği konserinde geleneksel Roma müziği, Flamenco ve Brezilya müziğinden ilham alarak bestelediği eserlerini seslendirecek.

 

Etkinlik: Ferenc Snetberger
Tarih: 20 Ocak 2016, Çarşamba
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat
Bilet: Tam 20 TL. / Öğrenci 10 TL.

 


 

Marek Pasieczny`den etkileyici bir konser bizi bekliyor

 

 

Müziğinin yanı sıra etkileyici sahne performansı ile izleyenleri adeta büyüleyen ünlü gitarist ve besteci Marek Pasieczny, 28 Ocak 2016, Perşembe günü Akbank Sanat Gitar Günleri’nde sahne alıyor. Glasgow Kraliyet Konservatuarı’ndan beste ve icra yüksek şeref derecesi, Polonya Wroclaw Müzik Akademisi’nden icra yüksek şeref derecesi olmak üzere üç farklı müzik yüksek lisansı bulunan Marek Pasieczny kendi bestelerinden oluşan bir repertuar seslendireceği konserinde yine unutulmayacak bir performansa imza atacak.

 

Etkinlik: Marek Pasieczny
Tarih: 28 Ocak 2016, Perşembe
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat
Bilet: Tam 20 TL. / Öğrenci 10 TL.

 


 

Akbank Sanat Gitar Günleri Jean-Baptiste Hardy Trio konseriyle sona erecek

 

 

Akbank Sanat Gitar Günleri, Fransız besteci ve gitarist Jean-Baptiste Hardy Trio ile sona eriyor. Müzik eğitimini Paris’te tamamlayan ve daha sonra blues, rock ve gospel gruplarla sahne alan Jean-Baptiste Hardy, 2012 yılından bu yana İstanbul’da yaşıyor. Konserde Jean Baptiste Hardy’e davulda Riccardo Marenghi, bas gitarda ise Ekin Bilgin eşlik edecek. Jean-Baptiste Hardy Trio, 30 Ocak 2016, Cumartesi günü Akbank Sanat’ta vereceği konserde kısa süre önce yayınlanan On Verra isimli albümlerinden parçalar seslendirecekler.



Etkinlik: Jean-Baptiste Hardy Trio
Tarih: 30 Ocak 2016, Cumartesi
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat
Bilet: Tam 20 TL. / Öğrenci 10 TL.

 

Cazkolik.com / 06 Ocak 2016, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.