Avishai Cohen`in 50: 50: 50: sırrı

Avishai Cohen`in 50: 50: 50: sırrı

Ülkemizde pek sevilen basçı, vokalist ve besteci 50: 50: 50 sayılarıyla oynuyor.


Bu yıl 50. yaşını kutlayan basçı, kilometre taşı dediği bu sihirli yılda özel bir projeyle kutlamalarını sürdürüyor. Hani, 40 gün 40 gece derler ya, Cohen 50 ülke 50 konserle dolu dizgin gidiyor.


Kıtalararası bir turne değil belki ama bugüne kadarki maceracı kişisel yolunu müziğiyle sembolleştirerek insanlara kültürlerarası farklılıkları gözetmeksizin ulaştırmayı hedefliyor. Başka deyişle o, müziği kıtaları, ırkları, kültürleri bir araya getirmek için kullandığı bir araç olarak tercih ediyor.


20 Nisan 1970 doğumlu sanatçı, bas virtüözü, iyi bir doğaçlama ustası ve dünyaca tanınmış bir caz sanatçısı. İsrail’den kalkıp New York’a gitmesi ve Chick Corea ile biraraya gelmesi hayatında dönüm noktası olmuş. Doksanların sonunda artık kendi ayaklarının üzerinde durabilecek güce ulaşmıştı. Müziğini uluslararası sanatçılarla icra ederek aradığı mesajı bulmuştu; Birlik.



Fotoğraflar: Leyla Diana


Global sanatçı Avishai Cohen dünya çapında farklı türden dinleyicilere benzersiz bir deneyim vaadediyor. O, bu müzikleri bir araya getirerek seslerle kutlama yapıyor.


50:50:50 projesi hem kayıt edilecek, hem hayırsever bir işe imza atılmış olunacak. Proje boyunca Avishai, hayırsever Hagshama ve rehabilitasyon anaokulu Ha’Gan Ha’Shikumi`yi ve özel ihtiyaçları olan küçük çocuklar ve aileleri için yaptıkları çalışmaları kişisel olarak desteklemeyi seçti. Avishai ve Ha’Gan Ha’Sikümi, 2020`deki 50. yıllarını birlikte kutlayacaklar.


Özetle turne bu çerçevede gerçekleşiyor. Dün akşamki Cemal Reşit Rey konser ise tabii ki tıklım tıklım doluydu. Türk izleyicisi Avishai’yi seviyor, o da bizleri ve anne tarafından İzmirli biri olarak burada olmaktan mutlu olduğunu her gelişinde ifade ediyor.


Avishai Cohen’e Bakü’lü sanatçı Elchin Shirinov ve davulda Noam David eşlik etti. Alkışlar üzerine bise çıkan sanatçı sevilen şarkısı `Alfonsina Y El Mar`ı seslendirdi. Alkışlar yine durmayınca trio kapanışı beraber yaptı.


Her zamanki coşkusu, sevinci ve içtenliği ve müziğiyle seyircileri sıcacık sarmaladı. 50. yılın kutlu olsun Avishai Cohen. 50:50:50


Leyla Diana Gücük


Cazkolik.com / 17 Şubat 2020, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Leyla Diana Gücük

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.