İyi ki doğdun Meriç, iyi ki vardın

İyi ki doğdun Meriç, iyi ki vardın

Bugün 3 Kasım 2012, sevgili Meriç Soylu‘nun doğum günü... Onu kaybedişimizin ardından dört ay bile geçmedi. Otuzdokuz yaşında, kendisini öylesine genç yaşta kaybettik ki kelimeler, cümleler onun ayrılığının hüznünü ifade etmekte yetersiz kalacaktır. Bir düşünür yaşamın doğum ve ölüm tarihleri arasına konan çizgi kadar kısa olduğunu söylemiş. İşte Meriç Soylu bu kısacık yaşamına o denli çok şey sığdırdı ki, içinde yaşadığı toplumun kültür ve sanat dünyasını aydınlattı.

İş Sanat yeni sezonunu 3 Kasım günü Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde İtalyan basınının “Piyanonun Şeytani Meleği” diye bahsettiği Emre Şen’in konseri ile açacak. Meriç ‘in doğum gününde İş Sanat sezona merhaba diyor. Bu yılki İş Sanat`ın programı Meriç Soylu‘nun organizasyonu. Gülen yüzü her zaman olduğu gibi bu yıl da kültür ve sanat dünyamızı aydınlatacak.

Meriç Soylu ile NTV stüdyolarında tanışmıştım. Aynı gün ikimizin de, o dönemde NTV Radyo’da yayınlanan Evde Çalamadıklarım programının yapımcı ve sunucusu sevgili Tunçel Gülsoy ile randevusu vardı. Ben program sıramı (her centilmenin yapacağı gibi) kendisine vermiş, bu vesileyle de röportajını hayranlıkla izleme fırsatı bulmuştum. Stüdyo çıkışında, konuştuğumuz günün akşamı babası ile ilgili olarak gerçekleştirecekleri bir yemek organizasyonunun hazırlıklarını anlatırken gözlerindeki ışıltıyı hala hatırladığımı söyleyebilirim. Ailesine bu kadar düşkün genç bir insana rastlamanın kolay karşılaşılabilecek bir durum olmadığını düşünmüştüm. Daha sonraki izlenimlerimde bu durumun tesadüfi olmadığını kanıtlamıştı. Çalıştığım kurum İş Sanat`la çok yakın dahi diyemeyeceğim bir yakınlıkta olduğundan, adeta iç içe geçen bir konuma sahip bulunduğundan sık sık kendisini görme ve sohbet etme fırsatım olmuştu.

Meriç Soylu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olmuş akabinde Boston Üniversitesi’ne kitle iletişim alanında master çalışması yapmaya gitmiş, bu arada Bank Boston Celebrity Series adlı konser dizisinde de stajını yapmıştı.1998-2005 yılları arasında İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı‘nda kazandığı deneyim, arkasından 2005 yılında İş Sanat’a geçişi ve buradaki performansı, kariyerini taçlandırmaya yetmişti. 2005 yılında İş Sanat‘ta dönemin başarılı yönetmeni Sn. Yeşim Gürer’in yardımcısı olarak çalışmaya başlamasının ardından 2006’da Sn. Gürer’in İKSV-İstanbul Müzik Festivali’nin direktörlük teklifine olumlu yanıt vermesi ile İş Sanat’ın direktörlüğüne geçmişti.

Çok güçlü bir eğitim yaşamı, zengin kültürü, derin organizasyon yeteneği ve iş disiplininin bileşkesi ile muhteşem organizasyonlara imza atmıştı. Sevgili Feridun Ertaşkan, Meriç Soylu’nun ölümünün ertesi günü yaptığımız telefon konuşmasında kendisinden bahsederken bana Meriç ile bir karşılaşmalarındaki anekdotu nakletmişti. Geçen yıl İş Sanat`ın konuğu olan Grammy ödüllü Amerikalı tenor saksafoncu Sonny Rollins’i Türkiye‘ye getirebilme başarısının haklı gururunu sevgili Meriç‘in nasıl yaşadığını anlatmıştı Feridun Bey. Hala dün gibi hatırlarım bu anıyı.

Bu akşam, yukarıda da bahsettiğim gibi Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde piyanist Emre Şen çalacak. Konserden sonra İş Sanat‘tan çıkıp gökyüzüne baktığımızda sevgili Meriç‘in gülümseyen gözlerle, yaptığı 2012 ve 2013 sezonu organizasyonların haklı gururu ile bizleri izleyeceğine eminim…

Işıklar içinde yat güzel insan , iyi ki vardın…

Salim Zaimoğlu

Cazkolik.com / 02 Kasım 2012, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Salim Zaimoğlu

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Tuzlalı Tayfun Çetiner
    12 Kasım 2012 Pazartesi 03:56

    Allah Rahmet Eylesin... Hayatı güzel yaşamış iyi ve başarılı olan Meriç Soylu ablamız gibi insanlar kolay yetişmiyor...

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • dilmeran dunham
    20 Kasım 2012 Salı 06:56

    How sad it is for me that i could know you only through these writings,not in this world.. What an incredible being you seem to have been..... WHAT BEAUTIES GOD HAD WROUGHT! SUCH A SHAME THAT i NEVER MET YOU IN PERSON ALL THESE YEARS,AND YOU NEVER MET MY BEAUTIFUL DAUGHTER PITIRCIK WHEN YOU BOTH WERE IN THIS WORLD. I WOULD SO MUCH LIKE TO BELIEVE YOU TWO WILL BE DANCING TOGETHER WITH JOY ,SPREADING YOUR GOODNESS TO THE WHOLE UNIVERSE FROM WHEREVER YOU ARE.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • Tuzlalı Tayfun Çetiner
    18 Ocak 2013 Cuma 09:04

    Meriç Soylu abla yaptığı başarılılı girişimlerle ve organizasyonlarla onu tanıyan, tanımayan herkesimin gönlünde asla unutulmasın... Yeri asla doldurulamayan insanlardan birisi İş Sanat"ı alıp götürmüş başarı çıtasını yukarılara taşımış yegane isim oydu... Allah Rahmet Eylesin...

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.