"Evde Çalamadıklarım" 368. programıyla Radyo Cazkolik’te kaldığı yerden devam ediyor ve ilk konuğu, Feridun Ertaşkan..

"Evde Çalamadıklarım" 368. programıyla Radyo Cazkolik’te kaldığı yerden devam ediyor ve ilk konuğu, Feridun Ertaşkan..

Sevgili müzik dostlarım,


İlginç bir dönemden geçiyoruz, çevremizde birçok olay ve gelişme aynı anda oluyor, hepimiz olayları kendi ulaşabildiğimiz kaynaklara göre ve anlama potansiyelimizin sınırları içerisinde "körlerin filleri tarif etmesi" gibi algılıyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı dün seçildi ama iktidar partisi de dâhil kimse ortaya çıkan sonuçtan memnun olmadı.

Dün ayrıca Başbakan Kürt milletvekilleri ile ilk defa bir araya gelerek bir diyalog başlattı ancak toplantıdan sonraki beyanatlar ve görüntüler cenaze töreninden dönmüş insanların sözlerine ve davranışlarına benziyordu. Bu konuda kaç tane değişik çözüm olabilir biliyor muyuz? Bizim ile masanın karşı tarafında oturan insanlar aynı kelimelerden aynı şeyleri anlıyorlar mı? Gerçekten bir çözüm isteniyor mu?
 
Ekonomide de işler tıkırında değil, işsizlik artıyor ve sinirler gergin, ağızları bıçak açmıyor.

Yüksek Askeri Şura sona erdi, terfiler ve emeklilikler gerçekleşti, her gazete bu gibi olayların "şifrelerini okumak" diye bir şeyler yazıyor, Ayşe Arman ise ihtiyar ama gönlü genç delikanlı Halis Ağa’nın seks gücünün sırlarını efkarı umumiyeye anlatmak üzere acar gazeteci kadın olarak ortada, artık kendisini mi anlatır yoksa ağanın cinsel fantezilerini mi anlatır orasını Allah bilir. Neyse 17 yaşını doldurmuş olduğu için gazeteci kız ağanın kısa veya uzun listesine giremiyor. Peki bu olay neden bizi bu kadar ilgilendiriyor? Ağa mı daha dürüst bizler mi? Bence bunu da içtenlikle düşünmekte bir yarar var.
 
Bodrum sahilleri talan edilirken foseptikler denize verilirken sosyete güzelleri ve sevgililerinin haberleri en ciddi gazetelerin sütünlarını dolduruyor, dolduruyor çünkü halk böyle istiyor(muş).

Kısacası hava kurşun gibi ağır mı ağır, yurdum insanı şaşkın mı şaşkın.
 
Bütün bu hengamenin ortasında www.cazkolik.com hazırlıklarını bitirdi ve 6 Ağustos Perşembe sabahı Radyo Cazkolik devreye girdi.

"Evde Çalamadıklarım" kaldığı yerden yeniden yelken açarak başka limanlara açıldı, 368. programımız ile karşınızdayız.

İlk programımızı bugünden itibaren Cazkolik’ten dinleyebilirsiniz.
 
İlk konuğum sitenin kurucusu sevgili arkadaşım Feridun Ertaşkan oldu, onunla caz müziğine olan tutkusunun geçmişini ve neden böyle bir site kurduğunu irdeledik.

Bu haftanın programda çalan müziklerini birlikte seçtik ve sizlerle paylaşıyoruz:
 
1- Miles Davis / CD: Plays for Lovers / Round Midnight
 
2- Ramsey Lewis & Nancy Wilson / CD: Simple Pleasures / God Bless The Child
 
3- Joe Lovano + Dave Liebman + Ravi Coltrane / CD: Seraphic Light / All About You
 
4- George Shearing  / CD: The Best Of George Shearing - Reflections / Bags’ Groove
 
5- Wynton Marsalis / CD: He and She / Schoolboy
 
6- İlham Gencer + İpek Dinç / CD: Bir Yaşayan Çınar / Cheek To Cheek
 
Burada yazılarım da yayınlanıyor.

“İş Hayatım için Caz Müziğinden Ne Öğrendim” adlı yazımı “İlham Gencer” ve “Ayten Alpman” hakkında yazdığım iki eski röportajımı da bu sitede okuyabilirsiniz. Yakında yeni bir yazım daha olacak.
 
Geçen hafta sizi bir soru ile baş başa bırakmıştım. Şimdi de önce kendime sorduğum bir başka soru ile sizi kendinizle baş başa bırakmak istiyorum:

"Siz hangi işi tüm yaşamınız boyunca, hiç para kazanmasanız bile bıkmadan, yılmadan, küsmeden, yıkılmadan yapmaya devam etmek istersiniz?"
 
Benim cevabımı merak edenlere şunu söyleyebilirim, radyolculuk bunlardan sadece bir tanesi.
 
Sevgiyle kalın, haftaya 369. programda görüşmek üzere hepinize güzellikler ve müzik dolu günler dilerim.
 
Tunçel Gülsoy
tuncelgulsoy2@gmail.com

(Resimlerin büyük hallerini görmek ve resim altlarını okumak için üzerlerine tıklayınız.)

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Tufan Şahin
    10 Ağustos 2009 Pazartesi 03:23

    Sizi bir kere yolda radyoda dinlemistim ama bir daha denk gelmedim buradaki o programmı? Radyoya ne oldu? O gun konuğunuz vardi kimdi hatirlamiyorum ama müzikleriniz çok güzeldi ayni proğram herhalde. elinize sağlık. çok güzel olmuş.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • Hakan Kılavuz
    13 Ağustos 2009 Perşembe 11:06

    Sevgili Tunçel Gülsoy; Son programınızı az önce dinledim. İlham Gençer gerçek bir delikanlı. Bir insanın özel eğitim görmeden ve tamamen içe doğuş ile caz akorları çalması ve kolayca transpozisyon yapabilmesi ne kadar mükemmel. Bence eğitim sanatta yeteneği güçlendirmiyor, köreltiyor. Bu yüzden İlham Bey nota öğrenmeye çalışmamalı. Ben yıllardır teorik okurum, üç notayı biraraya getirip akor yazmakta zorlanıyorum.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.