"Evde Çalamadıklarım"ın bu haftaki konuğu caz gitarının ülkemizdeki en saygın isimlerinden, 35 yıla varan müzisyenlik hayatıyla Önder Focan...

"Evde Çalamadıklarım"ın bu haftaki konuğu caz gitarının ülkemizdeki en saygın isimlerinden, 35 yıla varan müzisyenlik hayatıyla Önder Focan...

Sevgili müzik dostlarım,
 
Bugün 28 Eylül Pazartesi, yaz bitti, Ramazan bitti, Bayram bitti ve tatiller bitti. Ekim ayı kapıya dayandı, okullar birer birer açıldı. Artık havalar soğuyor, bugün ilk defa bir kışlık ceket giydim, evdeki yazlıkları akşam kaldırmaya başlıyorum. Çalışmaya gaz vermenin zamanı, daha yapacak çok iş, yaşanması gereken çok kriz var.

Yeni bir dünya düzeni kurulması yönünde G-20 denen devletler A.B.D’nin Pittsburgh şehrinde toplandı, ilginç tartışmalar yaşandı ve Türkiye son dönemde yaptığı siyasi ataklarla göz dolduruyor, bir müddetten beri yapılmaya başlanan açılımların tarifleri henüz çok net belli değil ama her şeye rağmen yola çıkılmış olması bence çok önemli. Çin atasözü der ki: En uzun yolculuklar bile ilk atılan küçük bir adımla başlar.
 
Akbank Caz Festivali bu yıl 19. defa cazseverlerle buluşuyor, 15-25 Ekim tarihleri arasında yapılacak festival hakkında hazırladığımız programı gelecek hafta pazartesiden itibaren dinleyebileceksiniz. Ama bu hafta da yeni bir programımız var.
 
Cazkolik’te "Evde Çalamadıklarım" programı bu hafta da sizlere güzel saatler geçirtmeye devam edecek. 375. programımızın konuğu değerli arkadaşım ve Türkiye’nin ileri gelen caz müzisyenlerinden, gitarist, besteci Önder Focan.

Önder aynı zamanda Nardis Jazz Club’ın sanat direktörü, bir çok albümü ve bestesi var. Bu haftaki programda onun müzik hayatını yansıtmaya çalıştığımız bir retrospektif ile karşınızda olacağız.
 
Parçaları Önder Focan seçti, gökten 3 elma düştü, birisi bu satırları okuyanların başına, birisi bu yazıyı okuyup hemen bilgisayarına koşarak programı dinleyenlerin başına sonuncusu da benim kel başıma. Mevsim ilerledikçe meyve sepetimize mandalina ve portakal da ilave edeceğiz inşallah.
 
1)    Önder Focan / CD: Eski bir kaset kaydı / Köylü güzeli
2)    Önder Focan / CD: Sekiz / Pek Methini Duyduk
3)    Önder Focan / CD: Boğazda / Negres
4)    Önder Focan / CD: Tunes Sung by the Vocalists /Yaz sevdası
5)    Önder Focan-Stefan Weeke / CD: SFJF / Witchcraft
6)    Trio Focan / CD: Standart a’la Turc / Elbette
7)    Önder Focan / CD: Swing a’la Turc / Cici kız
 
Bu program stüdyo sponsorumuz olan MARŞANDİZ stüdyolarında canlı olarak kaydedildi.

Cazkolik ve Radyo Cazkolik her hafta daha çok caz severe ulaşıyor, hepinize bizlere gösterdiğiniz ilgi ve sevgi için çok teşekkür ediyoruz.

Eski programlarımız sitede duruyorlar, radyo kısmına girdiğinizde playerın ’sonraki parça - önceki parça’ tuşlarına tıkladığınızda istediğiniz eski programa ulaşabilirsiniz, onları her zaman dinlemeye devam edebilirsiniz. Ayrıca sitede birbirinden ilginç yazılar, bulmacalar, haberler ve günlük seçilmiş müzikler var. Kısacası caz da ne varsa Cazkolikte de o var.
 
Hepinize güzellikler dolu bir hafta dilerim, herşey gönlünüzce olsun.

Sevgiyle kalın,
 
Tunçel Gülsoy
tuncelgulsoy2@gmail.com

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • İsa Darbaz
    29 Eylül 2009 Salı 02:09

    Programlarınızı beğenerek takip ediyorum Tuncel Bey. Reklam yok, tekrarı ne kadar istersen dinle, müzik güzel iyi iş iyi iş valla tebrikler. Önder Beyide ayrıca çok beğenirim izmirde 2 kere bir kerede eskişehirde izlemiştim.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.