"Evde Çalamadıklarım"ın bu haftaki konuğu Radyo Cazkolik?te başlayacak yeni programı öncesi programıma konuk olan sevgili arkadaşım Neşet Topaloğlu...

"Evde Çalamadıklarım"ın bu haftaki konuğu Radyo Cazkolik?te başlayacak yeni programı öncesi programıma konuk olan sevgili arkadaşım Neşet Topaloğlu...

Sevgili müzik dostlarım merhaba,


İnsanın dönüp dolaşıp geleceği yer kendi evi oluyor. Gandhi’nin Hindistan’a döndüğü zaman söylediği gibi, ben de gittim gittim, ancak kendi ülkeme vardım.

İki Hafta süren bir Amerika seyahatten döndüm, bavullarımı açtım, her şeyi boşalttıktan sonra neler getirdiğime baktım. Biraz kitap ve müzik albümü, bir iki giyim kuşam parçası, çekilmiş yüzlerce fotoğraf, boş bir bavul, işte seyahatin fiziki bilançosu bu.

Gördüm ki insan başka bir ülkeden dönünce ancak gördüklerini, yaşadıklarını, deneyimlerini ve anılarını getirebiliyor. Peki orada ne dikkatimi çekti diye sorarsanız, şöyle bir arayış var:

Amerika şu sırada yeni bir dünya düzeninde nasıl bir rol oynayacağını tartışıyor, Yeni dünya düzende Amerika artık silah gücüyle değil, bilgi ve ikna gücüyle ve insanlığa gelişim yönünde ilham vererek dünyanın liderliğine soyunmak istiyor. Bu ciddi bir değişim, Obama bunun için çabalıyor, ne kadar zamanda nereye varırılar bilinemez. Ama içtenlikle bunu istiyorlar, bence bu çok önemli.
 
Biz de ülke olarak değişim istiyoruz, şöyle kuşbakışı bir açıdan bakarak şunları görüyorum:

Gelişen domuz gribi, teslim olmak üzere dağdan inen PKK ekibini sınırda karşılayan DTP milletvekilleri, aynı anda yürüyen birkaç açılım, bu açılımların sonucunda ikili ilişkilerimizin hızla bozulduğu İsrail ve Azerbaycan, aynı ilişkilerin geliştiği Ermenistan ve Suriye, ne olup bittiğini pek anlamayan bir vatandaş, rekor üstüne rekor kıran bir borsa ve bu rekorların yansımadığı bir ekonomi, sanal bir iyimserlik ve korkunç bir trafik.

Hiçbir şey göründüğü gibi değildir, gazeteleri okuyarak iç ve dış siyasi gelişmeleri değil futbol neticelerini bile yorumlamak mümkün değil. Kamuoyunu bugünlerde en çok ilgilendiren şey ise haftaya Fenerbahçe’yi ziyarete giden mor formalı Galatasaray takımı ve üstüne de pilav üstü kuru fasulye niyetine taze dizi güzellerinin soyunması ve sevişme sahneleri. Dünya değişiyor, biz de yandan yandan değişiyoruz gibi…!
 
Radyo Cazkolik geçtiğimiz hafta içerisinde de dinleyici sayısını hızla artırmaya devam etti. Ortaya çıkan netice hepimizi heyecanlandırıyor, kafamızda yep yeni projeler gelişiyor. Bunlardan bir tanesi değerli dostum, Tango müziği konusunda radyo programları yapan Neşet Topaloğlu. Çok yakında Neşet Bey radyomuzda “Tangonun Büyüsü” adlı programıyla karşınızda olacak. Ama bu program başlamadan önce biz kendisini bizim caz programımıza davet ettik ve gelecek günlerde neler bekleyebileceğinizin bir resmini sunmak istedik: Ortaya şöyle hoş ve güzel bir müzik buketi çıktı:
 
1)    Al Di Meola / Di Meola plays Piazzolla / Oblivion
2)    Aureliano Tango Club / CD: Cool Tango / Nieblas del Riachuelo
3)    Carlos Gardel / CD: The Tango King / La Cumparsita
4)    Fransisco Canaro / CD: Canta Ernesto Fama / Yo no se porque te quiero
5)    Gotan Project / CD: Inspiration-Espiracion / Round About Midnight
6)    Gary Burton / CD: Libertango / Libertango
7)    Zehra Eren / CD: Tangolarımız / Aşk Denizi
8)    Secaettin Tanyerli / CD: Taş plaklarda tango / Beyaz Zambak
9)    Fransisco Canaro / CD: Canta Ernesto Fama / Cuatro Palabras
10)  Fransisco Canaro / CD: Canta Ernesto Fama /La milonga de Buenos Aires
 
Hepinize iyiliklerle dolu güzel bir hafta diliyorum.
Sevgi ve güzellikle kalın.
 
Tunçel Gülsoy
tuncelgulsoy2@gmail.com

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.