Tunçel Gülsoy bu hafta, 19. Akbank Caz Festivali’nde konser vermiş genç ve önemli bir müzisyeni; Cenk Erdoğan’ı ağırlıyor.

Tunçel Gülsoy bu hafta, 19. Akbank Caz Festivali’nde konser vermiş genç ve önemli bir müzisyeni; Cenk Erdoğan’ı ağırlıyor.

Sevgili müzik dostlarım merhaba,


Dün gece büyük maç oynandı, Fenerbahçeliler kendi arzularıyla cehenneme çevirdikleri sahalarında Galatasaray’ı yenerek kendi vizyonlarına göre büyük bir başarı kazandılar. Bu arada ayak çatlattılar, baş yardılar ve gönül kırdılar, bana göre ev sahibi olarak hiç de iyi bir görüntü çizmediler. Zengini fakiri tüm futbolseverler iki saat boyunca yüreklerindeki dertleri sıkıntıları, gelecek kaygılarını futbola emanet edip topun çizgisinde buluştular. Maçtan çıktıkları zaman Türkiye aynen bıraktıkları yerde duruyordu.

Diğer büyük maç siyasi arenada oynandı, dağdan gelenler Ankara takımını madara etti, onlar da kendi özel maçlarında gönül kırdılar.  İmralı’daki teknik direktörün uluslararası akreditasyon sertifikası tescil edildi, milli takımının maçı kaybettiğini gören ülkemin insanın elleri böğründe kaldı.

Her iki maçta geleceğe yönelik olarak iyi işaretler vermedi, şiddet her zaman olduğu gibi şiddet doğurmaya devam edecek, Galatasaraylılar Fenerbahçe’nin kendilerine gösterdiği ev sahipliğini misliyle iade etmek için şimdiden planlar yapıyorlar. Türk kamuoyu ise ülkesinin oynadığı maçta golü yiyince kendisini aldatılmış ve aşağılanmış hissetti. O maçın ikinci yarısı 28 Ekimde oynanacaktı ama maç iptal edildi. Bir daha bu organizasyonu yapabilecek bir babayiğit çıkar mı onu da göreceğiz.

Çok isterdim ki benim ülkemin insanları bu maçları doğru perspektife koyup gerçek boyutlarını kavrayabilseler, dimyata pirince giderken evdeki bulguru çaldırmasalar. Değerli insanları önemli yerlere koyabilseler, insanları bilgi ve becerilerine göre tartıp seçseler, yaşam yolculuklarını olayların akışı içerisinde sürüklenmek yerine kendi gönüllerinin götürdüğü yere yapabilseler, keşke yapabilseler.

Radyo Cazkolik bu hafta geçtiğimiz 19. Akbank Caz Festivali’nde konser vermiş olan değerli bir müzisyeni ağırlıyor. Bu hafta hocası Erkan Oğur gibi perdesiz gitar çalan Cenk Erdoğan ile ilk albümü olan “İLE” albümü üzerine bir sohbet açacağız. Akıl yaşta mıdır yoksa başta mıdır sorusunun cevabını bir kere daha öğreneceğiz. Her zaman olduğu gibi Stüdyo Marşandiz’de kaydımızı yaptık, sizlerle paylaşmak üzere karşınızda olacağız. İşte seçtiğimiz müzikler:

1) Cenk Erdoğan / Stüdyo kayıt, canlı /Sonbahar
2) Cenk Erdoğan / İle / Tatlı Dillim
3) Cenk Erdoğan / İle / Dün
4) Cenk Erdoğan / İle / Kına
5) Cenk Erdoğan / İle / Geçmiş Günler
6) Cenk Erdoğan / İle / Kuzey
7) Cenk Erdoğan / Stüdyo kayıt, canlı / Sabah Bozlağı

Radyo Cazkolik’te tüm eski programlar ve yazılar sizler için bir arşiv olarak duruyorlar, ne zaman isterseniz onları yeniden dinleyebilir ve okuyabilirsiniz, bundan iyisi Şam’da kaysı derler. Bize gösterdiğiniz sevgi ve ilgi için tüm dinleyicilerimize ve okuyucularımıza teşekkür ederiz.

Hepinize iyiliklerle dolu güzel bir hafta diliyorum.
Sevgi ve güzellikle kalın.

Tunçel Gülsoy
tuncelgulsoy2@gmail.com

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.