"Evde Çalamadıklarım"ın konuğu yeni albümü "Faces & Places" ile Fahir Atakoğlu...

"Evde Çalamadıklarım"ın konuğu yeni albümü "Faces & Places" ile Fahir Atakoğlu...

Sevgili müzik dostlarım merhaba,
 
Bayramın ve Kasım ayının son gününe geldik, bundan sonra Aralık ayı ve artık yeni bir yıla doğru yürüyeceğiz.

Gazeteler sokaklarda kesilen kurbanlıkların haberleri ile doldu, belediyelerin tüm çabalarına ve iyi niyetli desteklerine rağmen sokakta dana kesmeye meraklı bir dolu insan elde bıçak hayvan kovaladı.

Yollarda bir dolu kaza haberi içimizi burktu. Sis ve yağışın otomobil adına ne gerektirdiğini bilmeyen yurdumun insanı kurban bayramında trafik canavarının kurbanı oldu.

Bir yönüm bu olup biten saçmalıklara kızıyor ve isyan ediyor, diğer yönüm ise insanlar yaşamadan öğrenemez, güzelliklere varan yollar çirkin sokaklardan geçer diyor, velhasıl çelişkili duygularla kendimi arıyorum.

Yeni bir yıla girerken hepimiz kendi yaşamlarımızı sorgulayıp ileriye bakacağız. Başarabildiklerimiz, başaramadıklarımız, kalan beklentilerimiz, yaşamın değişmeyen kuralları, sürekli yaşadığımız bir değişiklik içinde kendimizi adapte etmeye çalışmamız…
 
Bu hafta Radyo Cazkolik’te “Evde Çalamadıklarım” 384. defa karşınızda olacak ve değerli müzisyen, sevgili arkadaşım Fahir Atakoğlu ile açtığımız sohbette onun en son albümünü sizlerle paylaşacağız: Albümün adı “Faces and Places”.

Fahir Atakoğlu gerçek bir müzik insanı, sürekli daha güzel müziklerin peşinde giden ve yaşadığı şeyleri müziğinde yansıtarak bizlere ulaştıran bir sihirbaz. Parçaları birlikte seçtik:
 
1) Fahir Atakoğlu / CD: Faces and Places / Into You
2) Fahir Atakoğlu / CD: Faces and Places / Faces
3) Fahir Atakoğlu / CD: Faces and Places / Rio Da Noite-Intro
4) Fahir Atakoğlu / CD: Faces and Places / Rio Da Noite
5) Fahir Atakoğlu / CD: Faces and Places / … And Places
6) Fahir Atakoğlu / CD: Faces and Places / Seven
7) Fahir Atakoğlu / CD: Faces and Places / Your Face
 
www.fahiratakoglu.com
 
Yarın kısmet olursa Orlando’ya Dünya Koçluk Federasyonu’nun yıllık toplantısına katılmaya gidiyorum, eminim ki dönünce sizlere anlatacak çok şeyim olacaktır. En merak ettiğim toplantı benim de üzerinde çok kafa yorduğum bir konuda gerçekleşecek, "21. yüzyılda daha iyi bir dünya için koçlar ne yapabilir?" Ben gitmeden bu sorunun cevabı olarak şöyle düşünüyorum:
"Bir koç insanın kendi değerlerine ulaşabilip kendi gönlünün istediği gibi, kendi değerlerine uygun olarak yaşayabilmesi için ona destek olur, bu çok önemlidir çünkü ancak kendini tanıyan insan ne istediğini bilebilir ve seçebilir."
 
Bu sorudan aldığım ilhamla ben de size soruyorum: Türkiye nasıl bir ülke ve nereye doğru gidiyor? Türkiye insanı için önemli olan değerler ve öncelikler nedir? Türkiye neyi arıyor, nasıl değişiyor ve neleri seçebilir?
 
Bu soruları sormadan ve açık yüreklilikle cevaplamadan bir yere varmak mümkün değil ama şunu söylemek gerekir; Beşiktaş takımını yürekten kutluyorum, onlar cevapları bulmuşlar.
 
Hepinize güzellikler dolu bir hafta diliyorum.

Tunçel Gülsoy

1 Aralık 2009, Salı
tuncelgulsoy@cazkolik.com

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.