Radyo Cazkolik bu hafta Hacettepe Üniversitesi, Ankara Devlet Konservatuvarı içinde açılması hazırlıkları devam eden Caz Ana Sanat Dalı’nın kurucusu olarak Ankara’ya gelen genç caz davulcusu sevgili Emre Kartarı’yı ağırlıyor.

Radyo Cazkolik bu hafta Hacettepe Üniversitesi, Ankara Devlet Konservatuvarı içinde açılması hazırlıkları devam eden Caz Ana Sanat Dalı’nın kurucusu olarak Ankara’ya gelen genç caz davulcusu sevgili Emre Kartarı’yı ağırlıyor.

Sevgili müzik dostlarım merhaba,
 
Uzun bir aradan sonra tekrar sizlere seslenebildiğim için çok mutluyum.

Ben yazılarımı yazmasam da Radyo Cazkolik’de “Evde Çalamadıklarım” aralıksız olarak sürdü.
 
Türkiye’ye gelince; Siyasi hava karışık, henüz İzlanda’daki volkan gibi patlayan büyük bir şey yok ama toplum gaz çıkartmaya başladı, ruhlardaki lavlar erimek üzereler, arada sırada yumruklar siyasilerin suratında patlıyor, bir yandan da onlar yeni şeyler sunarak gündem değiştiriyorlar. “Açılımlar” uzun zamandan beri durdular açılmıyorlar, Erivan’da son tango heavy metal müziği ile devam ediyor, Habur’dan kahraman olarak karşılanan arkadaşlar şimdi yargılanarak mahkum olmaya başlıyorlar. AB süreci “Hanımın Çifliği” ve “Kurtlar Vadisi-Pusu” üstü “Aşkı Memnu” salatasına benziyor. Yesek mi diye insan düşünüyor. Ama merak etmeyin, Anayasa lokantasında şef aşçı set menü sunuyor, seçenek meçenek yok, ya hepsini yersin ya da aç kalırsın. Yesek mi yemesek mi diye düşüncelerimizi gevelerken gündeme başkanlık meselesi düşüyor. Milliyet Gazetesi tam bu ortamda örnek gazetecilik yaparak “Cadde” ekinde yeni bir “ikoncan” sunarak anayasa konusunda hayal kırıklığına uğramış olan memleketim insanına yeni ufuklar açıyor. Kıbrıs’ta seçimler sonuçlandı, Avrupa’nın hayal ettiği çözüm şimdi daha da hayal oldu.
 
Ama güzel şeyler de var, geçen hafta katıldığım Türkiye İnsan Kaynakları Zirvesi’nde şirketlerin çalışanlarına artık daha çağdaş yaklaşmaya başladığını gördüm ve çok memnun oldum. Sanayi üretimi kıpırdamaya başladı, seferler açıldı, uçaklar yeniden uçuyor ve Türkiye tüm zorluklarına rağmen gelişmeye devam ediyor. Komşularımızla olan ilişkiler her şeye rağmen gelişiyor, yatırım ortamı şimdi daha iyi.
 
Bir başka güzel şey de 26 Nisan Pazartesi gecesi Ortaköy İstanbul Jazz Center’da yapılacak olan konser. Türk caz müziğinin duayeni gitarist Neşet Ruacan, davulda Selim Selçuk, piyano’da Türkiye’nin ilk kadın caz piyanisti Nilüfer Verdi, saksofonda Aytek Şermet, kontrbasta Matt Hall ve vokalde Selen Beytekin ile birlikte İZEV yararına bir konser veriyorlar. İZEV İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı, kendilerini tanıma mutluluğunu tattığım altın yürekli bir grup insanın sevgisi ve gayreti ile yürüyen bir dernek. Tüm müziksever dostlarımızı bu konsere bekliyoruz.
 
Dahası da var, Hacettepe Üniversitesi’nde bir caz okulu kuruluyor. İnanılmaz ama gerçek, bu işe soyunan değerli müzisyen Emre Kartarı ile bir araya geldik, nasıl bir okul kurulduğunu sizler ile paylaşabileceğimiz bir radyo programı yaptık. Dinledikçe hem sevinecek hem de şaşıracaksınız. Güzel bir müzik listemiz var:
 
- Emre Kartarı  / CD: Perpetual Anxiety  / Blues Connotation
- Emre Kartarı  / CD: Perpetual Anxiety  / Best thing for you
- Patricia Barber  / CD: The Cole Porter Mix / What’s This Thing Called Love
- Tony Bennet & Bill Evans  / CD: The Tony Bennet Bill Evans Album / Waltz for Debby
- Jimmy Smith  / CD: Bashin’ / Beggar For the Blues
- Archie Shepp / CD: The way ahead  / Damn If I Know (The Stroller)
- Tito Puente / CD: Special Delivery / Be Bop
- Emre Kartarı / CD: Origin  / Dirty And New
- Emre Kartarı / CD: Origin / Free Ballad
 
Bu hafta ne öğrendim? Meğer insan Doğa karşısında ne kadar acizmiş, sadece bir volkan patladı, siyasi sınır ve ideoloji falan ayrımı yapmadan hepimizi esir etti. Venüs’e gitmeyi planlayan 21. yüzyılın insanları uçakları kaldırıp Polonya Devlet başkanının cenazesine bile gidemediler. Ya birkaç volkan daha patlasa idi ne olurdu, peki o zaman insanlık neyi paylaşamıyor ki? Düşünmeye değmez mi?
 
Hepinize iyi, sağlık ve huzur dolu haftalar dilerim, sevgiyle kalın.

Tunçel Gülsoy
20 Nisan 2010, Salı
tuncelgulsoy@cazkolik.com

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.