Tunçel Gülsoy bu hafta Türk cazının tüm dünyada tanınan vurmalı çalgılar ustası, sevgili Okay Temiz`i ağırlıyor.

Tunçel Gülsoy bu hafta Türk cazının tüm dünyada tanınan vurmalı çalgılar ustası, sevgili Okay Temiz`i ağırlıyor.

Sevgili müzik dostlarım,

Şu sıralar varsa yoksa referandum, insanlar neyin oylanacağını hatırlamıyor ama ya "evet" ya da "hayır" diyecekler. İş anayasadan çıktı, hatta iktidardan da çıktı tek kişiye indirgendi. Başbakana evet veya hayır. Bence sayın başbakan çok ağır bir yükün altına giriyor, neden bunca ağırlığı kendi partisindeki insanlarla paylaşamıyor ve tek adam olarak sırtlanıyor, anlamıyorum. Eğer siyasi bir hareket varsa onun icraatının faturası ilgili herkese kesilmeli.

İktidar ve muhalefet havanın sıcak gitmesinin de etkisiyle olacak birbirlerine verip veriştiriyorlar, bu kötü haber. İyi haber 13 Eylül günü takke düşecek kel gözükecek. Referandum adına yapılan karşılıklı çirkinlikler sona ermiş olacak, en azından bir müddet için.

Gazeteler ve televizyonlar ekonominin ne kadar iyi gittiğinden bahsediyorlar, ama gazetelerde okuduğum bir Amerikalı uzman cari açığın anormal yollardan finanse edildiğini ve bunun sonsuza kadar sürmeyeceğini söylüyor.

Fazıl Say neden yavşağa yavşak dediğini anlatmaya çalışıyor, Orhan Pamuk içine girecek bir edebi tarikat aradığını söylüyor.

Benim merak ettiğim şey ikisine de çok saygı duyduğum bu iki değerli sanat insanının nasıl olup da kendi ülkelerini bu kadar farklı olarak algıladıkları. Birisi Hayır diyor öteki Evet. Aklıma Nasrettin Hoca geliyor, hani eşine sormuş, kedi ciğeri yemediyse ciğer nerede, ben de soruyorum, gerçek durum ne. İçinde yaşadığımız gerçek durumu tarafsız tarikatsız, ideolojiden bağımsız olarak anlatabilecek özgür bireyler neredeler, hala oradaysalar neden konuşmuyorlar, neden sessiz kalıyorlar?

Ama Evde Çalamadıklarım konuşmaya devam ediyor ve bu hafta sizlere Türk caz dünyasının en ilginç isimlerinden birisini karşınıza konuk ediyor.

Çok sevdiğim müzik insanı ve gönül adamı Okay Temiz ile bu hafta buluştuk, dere tepe düz gittik ve bir çok şey konuştuk, şimdi onları sizlerle paylaşıcağız.

Bakın sizler için hangi müzikleri seçmişiz:
- Okay Temiz-Johnny Dyani-Mongezzi Feza / CD: Music for XABA/ Highlife
- Okay Temiz / CD: Transparent Derwish / Afrikara
- Don Cherry-Okay Temiz / CD: Dora Nostra / Fort Cherry
- Okay Temiz & The Blacksea Orchestra / Paramashivam Smile
- Okay Temiz & The Blacksea Orchestra /  Teke Zortlatması


Bu hafta ne öğrendim?
Sessizlik gerçeği değiştiremiyor, er veya geç gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalacağız. Türkiye bu kuralın bir istisnası olmayacak.


Sevgiyle kalın.
Tunçel GÜLSOY
31 Ağustos 2010, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.