Tunçel Gülsoy bu hafta uzun bir aradan sonra ilk kez yine kendi kendiyle başbaşa kaldığı solo programlarından birine imza atıyor ama müzikler Ekinoks Müzik`ten.

Tunçel Gülsoy bu hafta uzun bir aradan sonra ilk kez yine kendi kendiyle başbaşa kaldığı solo programlarından birine imza atıyor ama müzikler Ekinoks Müzik`ten.

Sevgili Müzik Dostlarım,

Bugün ilkbahar neşe doluyor insan. Sonunda bu Pazar günü gerçekten ilkbahar geldi, sokaklar cıvıl cıvıl. Kadıköy çarşısında Çiya’da kendimizi kaybetmeden önce sokaklara baktım, Fenerbahçe taraftarları tüm dertlerini yükledikleri takımlarının formalarını giymiş akşamki maça hazırlanıyorlardı. Trabzon taraftarları da herhalde aynı şeyleri düşünüyorlar. Galatasaray ise bu yıl bir başka alemin içinde sürükleniyor, yeni başkanlarını seçtiler, başkan ise ayağının tozu ile Fatih Terim’i futbol takımının başına getirerek taraftarı aynı suda üçüncü defa yıkamayı planlıyor.

Siyaset meydanları Kılıçdaroğlu ve Başbakan arasında süren üçüncü sınıf bir tuluat tiyatrosuna döndü, dilin kemiği yok, araya Bahçeli kaset savunmasının cılız sesleri karışıyor, Kürtler hem dağda hem mecliste “uzlaşmayız, barış isteriz ama silah senin şakağında dayalı kalacak” adlı bir türkü çağırarak toplumun tüm akil insanlarını çileden çıkartıyorlar.

Gazetelerde gırgırın bini bir para, meğer Nouma sünnet olmuşmuş, acaba şimdi durumu nasıl, ağrısı sızısı var mı, aklından zoru var mı?

Nobelli yazarımız “Ordunun gücünün azaltılmasından memnununum” demiş, dilin kemiği yok, ağzı olan konuşuyor.

Eski meclis başkanı genel kurmay başkanına “Sen benim memurumsun karşımda topuk şaklatacaksın” buyurmuş. Ben bir ses duymuyorum.

Internet sansürüne tepki büyürken dış ticaret açığındaki büyüme de alarm veriyor.

Mavi Marmara yeniden yola çıkıyor, bakalım serinin yeni bölümünde neler olacak. Geçen sene ölen 9 kişi unutuldu bile, onların bir tanesi özellikle içimi yakıyor, sadece 18 yaşında şehit olan Furkan yaşasa idi bu dünyada inandığı değerler için acaba daha etkin ve kalıcı şeyler yapamaz mıydı? Her ölüm erkendir demiş büyüklerimiz.

Bir de bonus haber var; polise göstericilerin üstüne sıkmaktan gaz dayanmamış, yeni sipariş verilmiş.

Umumi manzaranın özeti şu: Politika meydanlarında seviye hızla düşerken toplumsal gerilim tavan yapıyor, halk böyle istiyor deniyor ama kimse halka gerçekten bir şey sormuyor.

Ama güzel şeyler yok mu, var: Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görev yapan Doç. Dr. Serhat Fındık, merkezi Cambridge’de bulunan Uluslarası Biyografi Merkezi (IBC) tarafından bu yılki dünyanın en başarılı 100 sağlık uzmanından biri seçildi. İçim açıldı.

Bir de acı haberimiz var: Milliyet’in eski dış haberler müdürlerinden gazeteci, Kadıköy Maarif Koleji ağabeyim, NTV radyoda bir zamanlar mikrofon arkadaşım olan sevgili Özer Yelçe’nin yaşama gözlerini yumduğunu derin bir üzüntüyle öğrendim... Sadece 65 yaşında idi. 

Radyo Cazkolik’te bu karmaşa içerisinde düşe kalka inandığı sanat ve müzik dünyasında ilerlemeye devam ediyor. Bu hafta konuğum yok ama müziklerimiz Ekinoks Müzik`ten, bu değerli firmaya katkıları için teşekkür ediyorum.

1 Ozan Musluoğlu / CD: 40th Day / 40th Day
2 Victor Wooten / CD: A Show Of Hands / A Show Of Hands
3 Gary Burton / CD: Common Ground / My Funny Valentine
4 Sean Jones / CD: No Need For Words / No Need For Words
5 Eric Bib / CD: Troubador Live / Troubador
6 Al Di Meola / CD: The Pursuit Of Radical Rhapsody / Strawberry Fields
7 Nguyen Lee + Youn Sun Nah / CD: Songs of Freedom / Eleanor Rigby
8 Jessica Pilnas / CD: Bitter and Sweet / The Winner Takes It All

Son sözler:
Politikacılar için:
Büyük bir ihtimalle 13 Hazirandan sonra da yüz yüze bakacaksınız,
Bahçeli için: Kaset devri bitti, artık download devri.
Galatasaraylılar için: Dün dündür, bugün yeni bir şeyler söylemek lazım.
Nouma için: “Size matters but this operation will not make it bigger”
Nobelli yazar için: sözüm yok, bazen sessizlik en güçlü sözdür.

Özer ağabey için: Senden çok şey öğrendik, meğer insanlar kendilerini satmadan da var olabilirmiş. Seni her zaman hatırlayacağım güzel ağabeyim, sana yüce tanrımdan rahmetler diliyorum.

Sevgiyle kalın
Tunçel GÜLSOY
15 Mayıs 2011, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.