Haftanın konuğu ve gündemi Tunçel Gülsoy`un yorumlarıyla yayında...

Haftanın konuğu ve gündemi Tunçel Gülsoy`un yorumlarıyla yayında...

Haftanın programını dinlemek için lütfen bu satıra tıklayın.


Sevgili Müzik Dostlarım,

Geçen hafta Fenerbahçeli dostlarımı kutlamıştım, bu hafta da Barcelona’lı dostlarımızı kutluyorum. Dün gece dünyada futbolun nereye geldiğini ele güne gösterdiler. Koskoca Manchester United onların karşısında aciz kaldı.

Şimdi diyeceksiniz ki Türkiye’de Barcelona’lı futbolseverler de var mı? Evet var, hem de düşündüğümüzden daha fazla. Globalleşen bir dünyada futbol da sınır tanımıyor. Çin’den sarımsak ithal edilen bir ülkede taraftar olmaya değer takım ithali de mümkün. Bizim takımlar yakında yabancı rekabet ile daha yakından tanışacaklar.

Bir de Türk Hava Yolları`nı kutlamak isterim; düşünün dünyanın en iyi 2 takımı finali oynuyor ve bizim milli hava yollarımız her iki takımın da sponsoru. Büyük vizyon; yermeye gelince dilimizin kemiği olmuyor ama sövmesini bilen övmesini de bilmeli. THY’larına emeği geçen tüm insanlarımızı yürekten kutluyorum.

Siyasetin çivisi iyice çıktı, televizyonlarda ve gazetelerde küfür, kaset kıyamet, yalan dolan ihanet, insanlık seviyesi felaket. Siyaset meydanlarında “Göbeğini kaşıyan insanlar” üzerine daha epey tartışılacak gibi gözüküyor. Benim görüşüm şöyle; insanlara göbeğini kaşımaya devam etseler bile onları göbeğini kaşıyan insanlar olarak kabul ederek seslenmek öyle olduklarını düşünmekten daha kötü. Çünkü, gelişim ancak karşımızda olan şeye olan tavrımızı değiştirerek başlatılabilir. Bizim insanlarımız daha iyi ve güzel şeylere layık. Çirkinlikte ayrışmak yerine güzellikte buluşabiliriz.

Gelin biraz da siyasetin bataklığından kaçıp güzel şeylerden bahsedelim:

Dün Balat’taki tarihi Bulgar kilisesinde Altı Nokta Körler Vakfı yararına verilen konsere gittim. Hale Duru Basmacıoğlu, Ezgi Gönlüm Yalçın ve Ozan Tunca’dan oluşan “Eski Müzik Atölyesi" tarafından verilen Barok Müzik konserine gittik. Bir anda çevremdeki çirkin şeyler yok oldu, görme özürlü insanlara yaşam sevinci vermek için çabalayan güzel insanların enerjisini içimde hissettim. Vakıf başkanı Oya Sebük hanım kör vatandaşlarımıza meslek kazandırmanın öneminden bahsetti. Bulgar Kilisesinin ilginç öyküsünü dinledik. Cemaati azaldığı için senede sadece 5 gün ayin yapılan bu güzel binanın restorasyonu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin desteğine teşekkür edildi.

Arcangelo Corelli ve Johann Sebastian Bach’ın eserleri tarihi kilisenin gizemli mekanını tam bir ses cennetine çevirdi.

Eğer sizlerde Altı nokta Körler Vakfı`nın bu güzel çabalarına destek olmak isterseniz lütfen web sayfalarını ziyaret ediniz: www.6nokta.org.tr

Günlük hayatın baskısı çoğu zaman kendimizi ve çevremizdeki güzellikleri unutmamıza sebep oluyor, tek bir konser bile içimizdeki güzel duyguları uyandırabiliyor.
 
Radyo Cazkolik’te yayınladığımız “Evde Çalamadıklarım” da bu hafta gitarist Erhan Ersin konuk... Erhan 15 yaşından beri gitar çalan değişik müzik türleri ile uğraşan bir insan. Bir çok müzik projesi ile uğraşmaya devam ederken bu günlerde ilk albümünü yayınladı; SESLERİN PEŞİNDE. Sizlerle hem bu albümdeki müzikleri hem de başka müzikleri  paylaşacağız. Erhan Ersin hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz lütfen web sayfasını ziyaret ediniz: www.erhanersin.com
 
01. Erhan Ersin / CD: Seslerin Peşinde / ÇİKOLATA
02. Erhan Ersin / CD: Seslerin Peşinde / AVIGNON 86
03. Pat Metheny - Charlie Haden / CD: Beyond Missouri Sky / SPANISH LOVE SONG
04. Erhan Ersin / CD: Seslerin Peşinde / OTOSTOP
05. Erhan Ersin / CD: Seslerin Peşinde / BLUES FINGERS
06. Django Reinhardt / CD: Swing 48 / FOR SENTIMENTAL REASONS
07. Erhan Ersin / CD: Seslerin Peşinde / YENİDEN BULMAK
08. Toto Blake / CD: Mona Lisa / LA COMPERSA
09. Pat Metheny - Charlie Haden / CD: Beyond Missouri Sky / BEYOND
10. Erhan Ersin / CD: Seslerin Peşinde / ÇILGIN

Son sözler:
Politikacılar için: 13 Haziran günü hayat devam edecek, söylediğiniz sözler sizinle birlikte kalacak, hiçbir güzel sözü hak etmiyorsunuz.
Barcelona ve Manchester United için: Futbolun görsel bir şölen olarak oynanarak da galip gelinebileceğini gösterdiğiniz için teşekkürler.
Altı Nokta Körler Vakfı için: Bize gözlerimizin açık gönüllerimizin kapalı olduğunu hatırlattığınız için teşekkürler.
Eski Müzik Atölyesi: Parçası olduğunuz Eskişehir Anadolu Üniversitesi sizinle gurur duyuyor, müziğinizle bizleri mutlu ettiniz, teşekkürler.
 
Sevgiyle kalın
Tunçel GÜLSOY
31 Mayıs 2011, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.