Karadeniz kıyıları, yeşil bir doğa, yaklaşan seçimler ve haftanın konuğu Erdem Helvacıoğlu...

Karadeniz kıyıları, yeşil bir doğa, yaklaşan seçimler ve haftanın konuğu Erdem Helvacıoğlu...

Haftanın programını dinlemek için lütfen bu satıra tıklayın.


Sevgili müzik dostlarım,

Bu hafta yolum güzel Karadeniz’e düştü, babamın doğum yeri olan Ordu`ya gittim. 85 yaşında Kanada’da yaşayan amcamı doğduğu yeri görmeye götürdüm. İstanbul’un göbeğinde betonun ortasında yaşayan bir insan olarak yeşilliğin alabildiğine gözlerimi ve gönlümü doldurduğu bir dünyada iki güncük olsun ruhumu dinlendirdim.

Bu arada siyaset gaz kesmedi, meydanlar inliyor, liderler dilin kemiğini kırmışlar birbirlerine sövüyorlar. Ordu’da gezerken parti otobüsleri bangır bangır ortalığı inletiyorlardı ama Karadeniz’in havasından mı suyundan mı bilinmez sesleri rüzgarla savrulup gidiyordu. Pancar çorbasına mısır ekmeği doğradım, turşu kavurmayı kaşıkladım, yağlı denen pideleri iştahla avuçladım. Döndüm ama gönlüm orada kaldı, henüz baskülle barışmadım.

Bazen ortalıkta olup biten şeyleri izledikçe umutsuzluğa kapılıyorum, öyle zamanlarda çevredeki küçük çocuklara bakıyorum, biliyorum ki umutsuzluk asla bir seçenek olmamalı, biliyorum ki 13 Haziran Pazartesi ne sonuç olursa olsun yaşam devam edecek, tüm sıkıntılara rağmen hayat yaşamaya değer güzel şeylerle dolu. Amcamın gözünden kendi yaşadığım ülkeye bakınca ne kadar güzel ve değerli bir yerde yaşadığımızı daha iyi gördüm, ama ona neden tabiata bu kadar duyarsız olduğumuzu, neden bu kadar kötü binalar inşa ettiğimizi, neden politikacıların insanlara vizyon sunmaktan çok gerilim ve korku ortamı yarattıklarını anlatamadım.

Radyo Cazkolik’te de ilginç şeyler oluyor. Yeni formatın başladığı 14 Şubat`tan sonra yayınlanan programların izlenme sayıları genel olarak 1000 civarında, o tarihten önce yayınlanmış programların yanlarında yer alan izlenme sayıları ise programların toplam değil ancak Şubat ayından beri izlenme sayılarını yansıtıyor ve çoğu zaman 60-200 arasında geziniyor. Ama… Son hafta, geçmişte yayınlanmış Nino Varon ile Arka Pencere programı sebebini bilemediğimiz bir ilgi ile 3000 sayısına doğru koşuyor. Ben bu satırları yazarken 2852 sayısını ekranda gördüm. Hem çok mutlu oldum hem de merak ediyorum. Programımı tekrar dinledim, çok güzel olduğunu düşünüyorum ama gene de neler olup bittiğini anlamıyorum.

Sizin ise merak etmenize gerek yok, gidin Radyo Cazkolik`e girin ve orada yayınlanan 4 programdan bir tanesini keyifle dinleyin. Eğer “Evde Çalamadıklarım"ı dinlerseniz bu hafta değerli müzik insanı Erdem Helvacıoğlu’nu ağırlamaya başladığımızı göreceksiniz.  Erdem Helvacıoğlu yıl başında Pozitif Müzik`ten yayınladığı albümü "Black Falcon"nu Avustralyalı müzisyen Ros Brandt ile birlikte kaydetti. Albüme adını veren, bir nevi hikayesini anlattığı "Black Falcon" soyu tükenmekte olan bir doğan türü. Son yıllarda örneklerine pek de rastlamadığımız etkileyicilikte bir kayıt "Black Falcon" ve bize ayrıca müzikal radarlarımızı ne kadar sığ tuttuğumuzu da gösteren oldukça nitelikli bir örnek.

1. Erdem Helvacıoğlu + Ros Brandt / CD: The Black Falcon / BLACK FALCON
2. Gustavo Santaolalla / CD: Ronroco / IGUAZU
3. Stephen Scott / CD: Vikings of the sunrise / THE GREAT OCEAN OF KIWA
4. Nick Bartsch / CD: Nick Bartsch’s Ronin / MODUL 35
5. Terje Rypdal & David Darling / CD: Eos / LASER
6. Erdem Helvacıoğlu + Ros Brandt / CD: The Black Falcon / MOMENT OF DELICACY
7. Erdem Helvacıoğlu + Ros Brandt / CD: The Black Falcon / RETURNING HOME

Son sözler:
 
Dinleyicilerim için: Neden bu programı yapıyorum? Şu şarkı sözleri içimdeki duyguları ve düşünceleri çok güzel anlatıyor:

Everybody`s talkin` at me , Can`t hear a word they`re sayin`,
Only the echos of my mind
People stop and stare, I can`t see their faces
Only the shadows of their eyes

I`m Going where the sun keeps shinin`, Through the pourin` rain
Goin` where the weather suits my clothes, Bankin` off of a northeast wind
And sailin` on a summer breeze, Skippin` over the ocean like a stone


Sevgiyle kalın
Tunçel GÜLSOY
06 Haziran 2011, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.