Başta caz olmak üzere haftanın gündemi Tunçel Gülsoy`un notlarında netleşiyor...

Başta caz olmak üzere haftanın gündemi Tunçel Gülsoy`un notlarında netleşiyor...

"Evde Çalamadıklarım"ın bu haftaki programını dinlemek için lütfen tıklayın.


Sevgili müzik dostlarım,

İstanbul Caz Festivali başladı, geçtiğimiz Perşembe günü Esma Sultan yalısında beyaz Türkler ve diğer Türkler bir araya geldik, harikulade bir akşamda, boğazın kıyısında, köprünün rengarenk ışıkları altında festivalin 18. doğum gününü kutladık. Efsane müzik adamı sevgili Okay Temiz ağabeyime ömür boyu başarı ödülü verildi, Simavi siyah smokini ile nostalji dolu şarkılar söyledi, Emin Fındıkoğlu ve Hakan Behlil bir araya gelip geceyi müzikle doldurdular. Kadınlar her zaman olduğu gibi çok şıktı, ayakkabılar babet ve dolgu taban sivri yüksek arasında sarkaç misali gidip geliyordu, erkekler ne giymişti hatırlamıyorum, yemekler bu sene finger food olarak ikram edildi, patlıcan salatasını yiyemedim diye üzüldüm ama ikram çok keyifli idi. Cumartesi akşamı Tünel-Galata bölgesi caz yedi, caz içti, sokaklar sahneler doldu taştı. Burada müzik fingerfood olarak değil eski usul ekmek arası balık veya köfte olarak sunuldu, benim gördüğüm herkesin karnı da gönlü de doldu.

Teşekkürler İKSV, teşekkürler Garanti Bankası. Ama sıkı durun, festival daha yeni başlıyor, bu yıl Temmuz çok sıcak geçecek.
 
Ancak çitin siyaset tarafında sular durulmak bilmiyor, CHP yemin etmedi, başbakan göreceksiniz tükürdüklerini yalayacaklar ve yemin edecekler dedi, MHP yemin etti ama kavgaya devam dedi, Kürt milletvekilleri yemin etmediler tehdit ettiler. Ekonomi büyüme rekorları kırıyor ama cari açık göstergesi “kazan patlamak üzere” diye kaptanı uyarıyor, çünkü büyüme sadece iç taleple sürüyor, bankalar üzerinden geminin mürettebatı bir yandan motorları soğutmaya çalışıyorlar, bir yandan panik yaratmamaya çalışıyorlar.
 
Futbol cephesinde pazar sabahı kıyamet koptu, Aziz Yıldırım ve daha bir çok kişi gözaltına alındı. Şimdi Fenerbahçe Bank Asya’ya gider mi diye sorular soruluyor. Bunca paranın döndüğü yerde renk aşkına futbol oynanmadığını sağır sultan bile biliyordu ama işin bu boyutlara varacağını kimse tahmin etmiyordu.

Bu noktada basketbolcu kızların başarısı ile futbolda yaşadığımız şaşkınlığı ve sefalet duygusunu telafi etmeye çalışacağız ve kendi sahamıza yani döneceğiz.

Bu hafta “Evde Çalamadıklarım”da değerli arkadaşım, Garanti Teknoloji şirketinin genel müdür muavini Tufan Alatan ile birlikte sizlere sesleniyor olacağız. Biz Tufan Bey`le birlikte yürüttüğümüz bir proje vesilesi ile tanışmıştık ama kısa bir süre içerisinde gördük ki bizi birleştiren başka tutkular da varmış. Gel birlikte bir program yapalım dediğimde Tufan Bey mütebbir bir futbol adamı olarak topu taca attı ama hakem penaltı verince ben golü attım, kazanan ise siz değerli dinleyicilerimiz olacak. Bakın mönüde neler hazırladık müzik adına:
 
- Dee Dee Bridgewater / Permit me to introduce you to yourself
- Ella Fitzgerald / Summertime
- Joe Sample / X marks the spot
- Ike Qubec / Shu Shu
- Stan Getz / Samba Triste
- Marcus Miller / Lonnie’s Lament
- Jacky Terrason / Plasir d’Amour
- Sissel/ Varvinder Friska-Paolo Fresu,R.Galliano, J. Lundgren / Varvinder Friska
- Jülide Özçelik / Mecnunum Leylamı gördüm.
 
Son sözler:
Siyaset erbabı için: Öfkeyle kalkan zararla oturur.
Kürt Milletvekilleri için: Kin soğuk yenen bir yemektir.
Beyaz Türkler için: Aldırma gönül aldırma.
Şikeciler için: Her canlı bir gün ölümü tadacaktır.
Karamsarlar için: Denizler kabarmadan durulmaz.
Cazseverler için: Bir gün herkes cazı keşfedecektir.
 
Sevgiyle kalın,
Tunçel GÜLSOY
Cazkolik.com / 4 Temmuz 2011

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.