İstanbul Caz Festivali`nden siyasetin koridorlarına, futbol sahalarından dış siyasete kadar her konu Tunçel Gülsoy`un ilgi alanında...

İstanbul Caz Festivali`nden siyasetin koridorlarına, futbol sahalarından dış siyasete kadar her konu Tunçel Gülsoy`un ilgi alanında...

Sevgili Müzik Dostlarım,

İstanbul Caz Festivali tam gaz devam ediyor, kamyoncu tabiri vardır, kuzu kurdun-yol ford’un, derler, burada da aynı söz geçerli. Konserler sizin için yapılıyor, gidin, dinleyin, keyfini çıkarın. Geçen haftanın bombası Miles Davis Tribute konseri idi, bu hafta 12 Temmuz Salı ve 13 Temmuz Çarşamba akşamı iki dev konser var. Demedi demeyin, biletinizi alın.

Ancak bir ay önce en büyük konsere bilet alan CHP henüz içeri girmedi, bileti olduğu halde salona alınmayan arkadaşlarına destek oluyor. BDP`lilerin bileti var ama niyetleri müzik dinlemek değil kakafoni çalmak, MHP`liler içeride sessiz sedası oturuyorlar, varlıkları ile yoklukları arasında bir fark yok. Ana iktidar partisi bir yandan konser başlasın diyor bir yandan biletli seyircilerin içeri girmesinden pek haz etmediğini hissettiriyor. Aradan bir ay geçti, seçimler bitti ama hala müzik başlamadı.

Bu konseri kaçıranlar için Fenerbahçe’de bir başka gösteri sahneye kondu, Türkiye’nin en büyük klüplerinden birisinin başkanı yargısız infaz edilirken insanlar gıklarını çıkartmadan seyrediyorlar. Gönlünü bu klübe adamış taraftarları ise kan ağlıyor.

Bu arada Japonya nükleer santrallerden tüp gazdan daha tehlikeli diye vaz geçiyor, Sudan ikiye bölündü, dünyada ilk defa yapay nefes borusu kişinin kendi dokusundan üretildi, uzay mekiği son defa uzaya çıktı, Kıbrıs 2012 yılında birleşiyor, Sabancı Üniversitesi Nano Teknoloji binası SUNUM başbakan tarafından açıldı, öğrencilerin puanları geldi, üniversiteleri seçecekler, vakıf üniversiteleri yıllık fiyatlarını açıkladı, ramazan geliyor, bu arada millet yaz tatilini yapmaya çalışıyor. Kısacası dostlar hayat devam ediyor.

Bu hafta “Evde Çalamadıklarım”da şarkıcı Sema ile birlikte olacağız. Sema’nın en yeni albümü “İstanbullu Efsane Hanımların Dillerindeki Şarkılar” üzerine sohbet açacağız. Ama önce bir parça gerilere gideceğiz eski albümlerden bir demet müzik sunarak başlayacağız ve sonrası gelecek.

Bakın mönüde neler hazırladık müzik adına:
- Sema & Taksim / Gel Ey Denizin Nazlı Kızı
- Fahire Hanım - Sema / Saçlar Samur
- Sema / Ah Erkekler
- Sema / Kağıthaneye gelin yanlız
- Sema / Yıldızların altında
- Sema / Helvacı
- Sema / Biz Heybelide
- Makbule Enver - Sema / Sarhoş
- Perihan Altındağ Sözeri - Sema / Mümkün mü unutmak

Son sözler
- Fenerbahçeli kardeşlerim için: Tüm kalbimizle yanınızdayız
- Siyasetçiler için: Horona giren oynar, Fazla naz aşık usandırır
- Seçmen için: Sabret Gönül, Yumuşak atın çiftesi pek olur
- Üniversite adayları için: Puanınıza göre değil yüreğinize göre tercih yapın
- Japonlar için: Tüp gaz istermisiniz?
- Cazseverler için: Summertime, where living is jazzy (Ölümsüz Gershwin’e saygılarımla)
 
Sevgiyle kalın
Tunçel GÜLSOY
Cazkolik.com / 11 Temmuz 2011

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.