Tunçel Gülsoy bu hafta stüdyosunda iki önemli flüt sanatçısını ağırlıyor; Mihriban Aviral ve Nestor Torres.

Tunçel Gülsoy bu hafta stüdyosunda iki önemli flüt sanatçısını ağırlıyor; Mihriban Aviral ve Nestor Torres.

Tunçel Gülsoy`un bu hafta yayında olan programını dinlemek için bu satıra tıklayabilirsiniz.


Sevgili Müzik Dostlarım,

Ramazan da geçti, bayram da, aslında insanın ömrü geçiyor ama farkında olmuyoruz. Eylül ayına girdik, havalar gündüzleri hala sıcak ama geceleri sonbahar kapıyı tıklatmaya başladı bile.

Trafik terörü PKK terörünü 9 günlük bayram tatili boyunca defalarca katladı, üstelik bu bizim kendi zaaflarımızdan dolayı yaşadığımız bir dram. Ölü sayısı dün akşam 120 idi, yaralı sayısı ise 800’ü geçmişti. Hükümetimizin güzel çabaları ve yatırımları ile şehirlerarası yollarımız şimdi oldukça güzel, otomobillerimiz en son model şeyler, ama sonuç bu. Galibe bundan sonra yatırımları yeni arabalara değil yeni sürücü kurslarına ve psikolojik tedavi merkezlerine yapmamız gerekiyor. Çünkü bu toprakların insanı otomobil kullanmayı bilmiyor. Çünkü trafik ölümlerinde dünya sıralamalarının en üst seviyelerinde olmamız umurumuzda değil. Nokta.

Havalar hala sıcak ama akşamları serinliyor dedik. Dış komşularımızla olan hava ise sonbahar falan dinlemeden her gün daha fazla ısınıyor. İsrael ile elçileri geri çekecek düzeyde kavgalıyız. Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimi ile doğu Akdeniz’de petrol arama meselesi yüzünden karşılıklı tehditler savuruyoruz. AB meselesi çok şükür kendiliğinden çözülmeye başladı çünkü AB diye bir yapı kalmıyor. Ermenistan meselesi her şey düzelirse sıkıntısız kalmayalım diye usul usul demleniyor.

İç konularımız da oldukça sıcak, gene PKK terörü, ateş kes bitti ve gene Şehitler. Eski genelkurmay başkanımızın ses bantları çok büyük zaafları gösteriyor.

Fenerbahçe taraftarlarının kendi statlarında gerçekleştirdikleri Alamo Kalesi müdafaası çok etkileyici. Dün Fenerbahçe stadının yanından geçerken Aziz Yıldırım’ın resimlerin her yana asılmış olduğunu gördüm. Gerçekten sıkı bir Fenerbahçeli arkadaşıma sordum. Bu ülkenin insanları dini değerlerimiz de dahil hiçbir sosyal değere, milli değere Fenerbahçe’ye sahip çıktıkları gibi sahip çıkmadılar. Nedir bu işin sırrı? Fenerbahçe’yi bu şartlarda bir arada dimdik ayakta tutan değer ne?

Acaba aynı değerleri neden Türkiye Cumhuriyeti için yaratamıyoruz? Arkadaşım bu sorumun karşısında çok düşündü ama bir cevap veremedi.

Bu hafta sunacağım program bir değil iki kişi ile birlikte gerçekleşti. Türk flüt sanatçısı Mihriban Aviral ve Porto Riko`lu flüt sanatçısı Nestor Torres birlikte konuğum oldular.

Mihriban Aviral Ankara Devlet Konservatuarı flüt ve kompozisyon bolumu mezunu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasında, 1980-2005 yılları arasında Flüt sanatçısı olarak çalıştı ve bundan sonra caz ve latin caz müziği yapmak için erken yaşta emekli oldu.

Nestor Torres, Porto Rico asilli Amerika’li, ünlü latin jazz flüt sanatçısı Miami’de yaşıyor. 2001 yılında Latin Grammy Ödülü almış bir müzik adamı, ayni zamanda bir çok farklı ödülleri var.

Mihriban
hanım uzun süren bir hastalıktan iyileşme döneminde tesadüfen eline geçen Nestor Torres’in albümlerini dinler ve zamanla o müziği çalmaya başlar, Nestor’a web sayfasından ulaşır, Nestor onu Skype’dan dinler ve beğenir, İstanbul’a gelir, Mihriban için bir albüm yapmaya başlarlar ve... Arkasını bu ay çıkacak Andante dergisinde Serhan Bali’ye emanet ettiğim röportajda okuyabilirsiniz.

Bu sefer program hem Türkçe hem de İngilizce yapıldı, sanatçılarla kendi dillerinde konuşarak içlerindeki güzel enerjiyi aynen sizlere aktarmak istedik.

Müzik listemize gelince:
Nestor Torres / Fresca
Nestor Torres / Mambo Sensual
Nestor Torres / Somewhere Over the Rainbow
Nestor Torres / Biscayne
Nestor Torres / Luna Latina
Nestor Torres / Cafe Cubano
ve
Nestor Torres & Mihriban Aviral Live stüdyo kaydı / Mambo Sensual

Mihriban hanımın albümü yayınlanınca onu da sizlerle ayrıca paylaşacağım.

Bu programı gerçekleştirirken Mihriban hanımdan çok önemli bir şey öğrendim: İnsan her zaman kendi kaderine hükmedebilir, yeter ki çevresinde olan güzel şeylerin farkında olsun, ondan ilham almayı bilsin.

Güzel ve yalnız ülkemin huzur bulmasını diliyorum. Benim elimden gelen de bu kadar, biraz yazı, biraz koçluk ve sizleri güzel müziklerle buluşturmak. Acaba bu tip bir milletvekili isteyen seçmen ve siyasi parti bulabilir miyim, ne dersiniz?

Sevgiyle kalın
Tunçel GÜLSOY

Cazkolik.com / 05 Eylül 2011, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.