Belçika Gent Jazz Festival

Belçika Gent Jazz Festival

(Bu yazıya ait okunma rakamları 14 Şubat 2011 tarihinden sonrasına aittir.)


Avrupa’da bir başka festival Belçika’da 8-19 Temmuz tarihleri arasında yer alan Gent festivali. Sanatçıların jam-session yapma imkanı bulabildikleri ender festivallerden. Jos James, Jef Neve ile jam yapacak (bunlar önceden ilan ediliyor). 10 Temmuz Cuma saksofoncu Gary Bartz, McCoy Tyner ve Bill Frisell’i takıma katılacak mesela, eminim çok keyifli olacaktır. Diğer sanatçılara baktım, kimler katılacak acaba diye… BB King, Jamie Cullum, George Benson, Jamie Lidell, Marianne Faithfull, Brad Mehldau Trio, Randy Weston, Melody Gardot ve Joe Jackson. George Benson konusunda şanslıyız; Joe Jackson ve Melody Gardot bizde de sahne alacak. Ne varki sahneler de çok önemli. İstanbul’un kesinlikle sahneye ihtiyacı var.

Festival kendi bünyesinde bir de yarışma içeriyor. Bunlardan birisi 9 Temmuzda yapılacak olan Laureates Brussels Jazz Orchestra International Composition Contest. Bu yıl 5.si yapılacak yarışmada büyük orkestra besteleri yarışıyor. Katılacak bestecilerin 40 yaşın altında olmaları gerekiyor. Uluslararası bir jüri birinciye karar veriyor. Bu yılki jüride Masuda Sakiko (Japonya), Jan Torkewitz (Almanya), Veli-Matti Halkosalmin (Finlandiya) ve Nicolas Schriefer (Almanya) var.

İlgilenenler için web sayfası da verelim; tickets:www.gentjazz.com.Biletler 27.- Euro’dan başlıyor, eğer tek tek konser seçerek giderseniz, (BB King de dahil olursa 37.- oluyor). 3 günlük bilet alırsanız 68.- Euro.

Festivalde kimler var derseniz liste şöyle; George Benson, Kartasan, Marianne Faithfull, Lambchop, Brad Mehldau Trio, McCoy Tyner Trio feat. Bill Frisell & Gary Bartz, Free Desmyter Quartet, Yaron Herman Trio, Lady Linn & Her Magnificent Seven, HoGent Jazz Orchestra, Christian Scott, China Moses & Raphaël Lemonnier, Brussels Jazz Orchestra International Composition Contest, Nina Simone Tribute feat. Dianne Reeves, Lizz Wright, Angelique Kidjo, Simone, BB King, Rodrigo y Gabriela, Fred Hersch Trio + 2, Melody Gardot, Jamie Lidell, Leela James, Aka Moon, Bender Banjax, Nathalie Loriers Trio & Bert Joris with Strings, Joe Jackson, Jamie Cullum, Briskey, Randy Weston African Rhythms, José James feat. Jef Neve, Richard Galliano All Star Quartet ile Rubalcaba, Bona, Penn.

Zuhal Focan
focan@nardisjazz.com

Cazkolik.com / 7 Temmuz 2009, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Zuhal Focan

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Ergin Tunuslu
    07 Temmuz 2009 Salı 03:20

    hmmm!!!!!!!!!! biletler 27 eurodan basliyor, yani bizim parayla 60 milyona yakin 3 gunluk 68 euro bu durumda noluyor, 50 lira civari, bizde konserler avrupaya gore cok ucuz denilirdi, demek oyle degilmiş. buna gore bilet fiyatlarini avrupayla esitlemisiz diyebilir miyiz????????

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • Güven T.
    09 Temmuz 2009 Perşembe 08:02

    Bilet fiyatlarinin daha asagiya olmasi mantiksiz, 30, 40, 50 liraya yabanci muzisyen izliyorsun daha ne olsun, daha ekonomik olanini ancak yerli muzisyenle anlasabilirsn olur sanirim

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.